Formule 1

Demoraliserend? Kan Max Verstappen dit verlies verwerken? "Hij kon in zijn spiegel zien..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 mei 2021 17:10 • Print artikel

Max Verstappen zag de overwinning door zijn vingers glippen ondanks dat hij lang aan de leiding lag tijdens de Grand Prix van Spanje. Lewis Hamilton kon met zijn Mercedes een extra pitstop maken en daardoor veel snellere rondetijden neerzetten. Volgens voormalig F1-coureur Jolyon Palmer moet deze wedstrijd lastig te verwerken zijn voor de Nederlander.

Max_Verstappen_aan_de_leiding_GP_Spanje_2021

“Hoe de Spaanse Grand Prix zich ontvouwde gaat demoraliserend zijn voor Verstappen”, zegt Palmer in zijn column voor de BBC. “Hij kon in zijn spiegel zien dat Hamilton in staat was om een lange tijd dichtbij hem te blijven. Wat hem in de gelegenheid bracht te doen wat hij zelf wilde op het gebied van strategie. Dit leidde er toe dat Lewis eigenlijk overduidelijk won aan het einde.”

Volgens de voormalig F1-coureur leek het alsof de Red Bull-coureur overtuigend aan de leiding lag, voordat de wereldkampioen hem inhaalde. Volgens Palmer zal het onze landgenoot meer en meer gaan frustreren. “Het is zwaar voor Verstappen, die de hele tijd schouder-aan-schouder vocht met Hamilton”, aldus de voormalig Renault-coureur. “Ik denk dat deze nederlaag zwaar is om te incasseren. Wanneer je de race zolang leidt en fundamenteel niet wint, dan is dat is zwaar!”

Verstappen kennende zal hij nog net zo strijdvaardig zijn. Nu is het aan Red Bull om de RB16 nog meer te verbeteren, zodat Verstappen nog competitiever kan zijn in het gevecht met Hamilton.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS