Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Deelname aan vrije trainingen voor de Mission24H-prototype op Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 september 2021 07:26 • Print artikel

De MissionH24-prototype komt 17 september in actie op Spa-Francorchamps. Op het Belgische circuit komt de bolide die is aangedreven op waterstof in actie tijdens de Michelin Le Mans Cup. Stephande Richelmi neemt plaats in de Adess LMP3-auto plaats.

Mission24H in Spa
Het rijden met de auto stond stil sinds de Covid-19 pandemie uitbrak, maar nu komt de auto voor het eerst weer in actie tijdens een weekend van de European Le Mans Series. De MissionH24 gaat in de vrije trainingen rijden tussen de andere auto’s. Daarmee willen ze de auto een echte mechanische en sportieve test geven, nadat er eerder alleen privétests met de auto zijn uitgevoerd en de auto tijdens de 24 uur van Le Mans voor het eerst voor publiek in actie kwam.

Richelmi is naast Norman Nato en Stoffel Vandoorne een van de ontwikkelingscoureurs van de auto. De coureur gaat zoveel mogelijk ronden rijden om een vergelijking te maken met voorgaande tests. De auto gaat tijdens de test ook in het eerst in een pitstraat bijgevuld worden met waterstof bij het TotalEnergies mobiele station. Hierdoor wil men dezelfde omstandigheden creëren als voor de conventionele brandstoffen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS