Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Debuut autocoureur Max van der Snel in Road to Le Mans: "Gaaf om veel auto's in te halen, maar ik start liever vooraan!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 juni 2024 09:30

Max van der Snel heeft zijn debuut gemaakt op het legendarische circuit van Le Mans. De 20-jarige autocoureur deed afgelopen weekend van 13 tot en met 15 juni mee aan de Road to Le Mans, die plaats vond supportprogramma van de 24 Uur van Le Mans. Maar liefst 60 auto's - 40 LMP3's en 20 GT3's - namen het tegen elkaar op tijdens twee races van één uur.

Max van der Snel in Road to Le Mans

Helaas was Van der Snel in de eerste kwalificatie van de baan geraakt, waardoor hij geen tijd had kunnen neerzetten. Hierdoor moesten beide races achteraan de grid worden gestart. Maar Max toonde zijn juiste mentaliteit en raceskills en denderde door het veld naar voren. "Ook al vond ik het wel gaaf om vanuit achteraan veel auto's in te halen - 16 in race 1 en 18 in race 2 -, ik start echt liever vooraan", aldus Max van der Snel. Uiteindelijk is Max met zijn team More Motorsport op P30 en P29 geëindigd.

Road to Le Mans is de supporting serie van het grootste autosport event ter wereld: de 24uur van Le Mans. De volgende race van Max van der Snel met de Michelin Le Mans Cup is weer een 2-uurs race, op zaterdag 24 augustus op de beroemde F1-piste van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen.

Max op Le Mans

Over Max van der Snel
De talentvolle autocoureur Max van der Snel (20) startte vorig raceseizoen voor het eerst in de LMP3 van het Nederlandse raceteam More Motorsport. Hij debuteerde in de Prototype Cup Germany en won niet alleen de thuisrace op het TT Circuit van Assen, maar werd tevens Junior Champion.

Dit jaar neemt hij deel aan een competitieve, internationale raceklasse, de Michelin Le Mans Cup, onderdeel van de European Le Mans Series. De eerste 3 races zitten er inmiddels op. Max reed op Barcelona, Le Castellet en deze week op Le Mans. In de tweede helft van het raceseizoen staan er nog drie races op de kalender: Spa-Francorchamps, Mugello en Portimao. Samen met zijn vader Mark als ‘bronze driver’ verheugt hij zich om ook op deze circuits in Europa te gaan racen.

Max van der Snel wordt ondersteund door de Fortezza Groep, Sonic Equipment, Fynanch, Electro World Stadhouder, Printed Sim Racing en Smith Communicatie. Bezoek eens de goedverzorgde website van Max van der Snel. Voor meer informatie www.more-motorsport.nl

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS