Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

De versoepeling van de restricties: "De 6H of Spa achter gesloten deuren, Paul Ricard is nog zorgwekkend"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 mei 2020 14:05 • Print artikel

Het FIA World Endurance Championship gaat de 6 uur van Spa mogelijk achter gesloten deuren houden, zo meldde kampioenschapsdirecteur Gerard Neveu in een videogesprek met journalisten. Het evenement staat gepland voor 15 augustus, wat twee weken voor de F1-Grand Prix van België is. De Belgische overheid heeft inmiddels toestemming gegeven om de Formule 1-race achter gesloten deuren te houden en de Fransman zegt het vertrouwen erin te hebben dat het doorgaat, nu de overheden hun restricties inperken en de verspreiding van het coronavirus verminderd wordt. Eerder waren er vragen of de WEC-race wel door kon gaan, omdat de Belgische regering beperkingen tot september oplegde op grote evenementen.

Circuit Spa Francorchamps
Circuit Spa-Francorchamps

“We hebben twee grote bijeenkomsten in de zomer. Voor de ELMS is dit in juli op Paul Ricard en voor het WEC is het Spa in het midden van augustus”, zegt Neveu. “Voor al deze evenementen in de zomer, is het plan om ze achter gesloten deuren te houden, omdat we geen andere optie hebben. We werken in dit proces er volop aan om de race achter gesloten deuren te houden. We gaan begin juni de finale aankondiging doen. We moeten wachten om te weten of er geen tweede Corona-golf aankomt. Als dat niet het geval is, gaan alle regeringen meer flexibel worden en wordt het eenvoudiger om de landsgrenzen en douane binnen Europa te passeren.”

Circuit Paul Ricard RX foto Peter Vader
Circuit Paul Ricard

Op dit moment worden volgens WEC-directeur Gerard Neveu de kalenders van de ELMS en WEC gehandhaafd. Het WEC heeft het plan om in september de 24 uur van Le Mans te houden en vervolgens in november de laatste wedstrijd van het 2019/20-seizoen in Bahrein. “Over een moment dat er een verandering kan optreden, dan hebben we de meeste zorg over Paul Ricard”, legt de Fransman uit. “Het lijkt erop dat tegen de tijd dat het augustus is, alles behoorlijk geregeld is. Formule 1 heeft bevestigd dat ze de Belgische Grand Prix aan het einde van augustus achter gesloten deuren kunnen houden en wij zitten exact in dezelfde situatie twee weken daarvoor. Wat betreft Paul Ricard in juli, dat is de race waar we voorzichtig over moeten zijn, omdat we zeker moeten zijn dat de Italiaanse, Duitse en Engelse teams en verder, de grens mogen passeren om zich bij ons te voegen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS