Formule 1

De uiterst drukke week van David Coulthard in beeld

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 augustus 2022 04:03 • Print artikel

F1-legende David Coulthard die nog maar een week geleden op het TT Circuit in Assen een spetterende demonstratie gaf tijdens de JACK'S Racing Day kwam alweer snel in actie. Ditmaal met de Zweedse middenvelder Emil Forsberg in Leipzig. Fosberg komt uit voor het Bundesliga team van FC Köln en mocht plaatsnemen in de Red Bull 2-seater.

F1 2022


RB Leipzig verwelkomde FC Köln afgelopen weekend in de Red Bull Arena voor hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Bundesliga-seizoen en hun Zweedse speler Emil Forsberg hielp fans in de stemming te komen toen hij een unieke stadstour maakte in een Oracle Red Bull Racing F1 twee- zitter met David Coulthard. Hier is alles wat u moet weten:

Coulthard genoot van een indrukwekkende Formule 1-carričre met 13 Grand Prix-overwinningen voordat hij Red Bull Racing hielp op de kaart te zetten - inclusief het claimen van het allereerste F1 Grand Prix-podium ooit voor het team tijdens de GP van Monaco in 2006 - en het ondernemen van leuke projecten na zijn pensionering.

De Schot heeft de wereld rondgereisd om verschillende F1-auto's te laten zien met zijn laatste gedenkwaardige project in juni 2021, toen 2018 Red Bull Air Race-wereldkampioen Martin Šonka in een omgekeerd vliegtuig meters boven hem vloog.

F1 2022


Deze keer reisde Coulthard naar Leipzig met de Oracle Red Bull Racing F1 tweezitter met 720 pk voor een unieke stadstour met Forsberg, die meer dan 200 wedstrijden heeft gespeeld voor RB Leipzig.

Forsberg was de eerste doelpuntenmaker van RB Leipzig in de UEFA Champions League (13 september 2017 in een 1-1 gelijkspel tegen AS Monaco) en is de clubrecordscorer vanaf de stip met 21 omgezette penalty's.

De Red Bull Racing F1 2-Seater is een omgebouwde Formule 1-auto met een V10-motor die een opwindende 320 km/u kan halen op topsnelheid met de bestuurdersstoel voorin en de bijrijder achterin.

Nooit eerder reed een F1-auto door de stad van de regerend DFB Cup-winnaar - de eerste titel in de geschiedenis van de club - terwijl ze hippe en mooie hoeken van de Saksische metropool verkenden en zowel enthousiaste als verbaasde blikken trokken bij de voorbijgangers.

Na de training nam Forsberg een speciaal voertuig en liet Coulthard zijn favoriete plekken zien, zoals het plein voor de federale administratieve rechtbank, de Könneritz-brug en de hippe wijk Plagwitz voordat hij club Elipamanoke bereikte aan het einde.

De Zweedse international Forsberg, 30, zei: "Het was een ongelooflijke ervaring voor mij om met David in een Formule 1-auto door Leipzig te rijden. Zoiets beleef je misschien een keer in je leven. Het gevoel en het geluid in de raceauto zijn krankzinnig - een pure adrenalinestoot."

F1 2022


Coulthard, 51, voegde toe: "Het is het dichtst dat je kunt krijgen om een ​​passagier de sensatie te geven van wat het is om in een Grand Prix-auto te rijden. Dit is mijn tweede keer in Leipzig. Het is een coole, jonge universiteitsstad. een energie en een sfeer hier waardoor het echt voelt dat het eraan komt." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS