Formule 1

De topper van de Int GT Challenge, de 24 uur van Spa, op oorspronkelijke datum en mogelijk met publiek

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 mei 2021 13:52 • Print artikel

De 24 uur van Spa vindt plaats op de normale data van 29 juli tot en met 1 augustus. Daarnaast zegt de algemeen manager van het evenement, Laurent Gaudin, dat er hoop is dat ook bezoekers aanwezig kunnen zijn bij de belangrijkste GT3-race van het jaar. Volgens het de Franse website ‘Endurance-info’ blijft de organisatie SRO Motorsport Group bij het oorspronkelijke plan voor het evenement, dat onderdeel uitmaakt van de Intercontinental GT Challenge. Volgens Gaudin en SRO-directeur Stephane Ratel vinden er in België versoepelingen omtrent de Covid-19 maatregelen plaats. Op dit moment mogen sportevenementen bij onze Zuiderburen achter gesloten deuren gewoon plaatsvinden.

Spa_Francorchamps_Eau_Rouge_24_Hours_2021

“We hebben het intern gemeld dat de datum van het evenement kan veranderen door de gezondheidssituatie, net zoals in 2020”, aldus Gaudin tegen de Franse website. “Na overleg is besloten om de originele datum te behouden. We volgen hoopvol de plannen om uit de lockdown te komen.” Het evenement wil het publiek voorzien van geschikte sanitaire omstandigheden.

SRO Motorsports organiseert veertien kampioenschappen, wat duidelijk een impact op andere series kan hebben. En daarnaast is er nog de overeenkomst met de ADAC GT Masters. De verandering aan het einde van het seizoen gaat gecompliceerd worden, zonder data aan te passen van andere kampioenschappen zoals GT4 European Series, Lamborghini Super Trofeo Europe, Renault Clio Europe, TCR Europe en TC France.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS