Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

De top drie snelste auto's van Volkswagen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 januari 2022 08:34 • Print artikel

Ben je een autoliefhebber in hart en nieren? En vind je het daarom leuk om een snelle en toffe auto aan te schaffen? Dan kijk je wellicht naar sportieve modellen van bijvoorbeeld Mercedes, BMW en Audi. Wist je dat een ander Duits merk echter ook snelle modellen op de markt brengt? Volkswagen is niet alleen een aanbieder van gezinsauto’s, maar ook van snelle hothatches en sedans.

Volkswagen

1. Volkswagen Golf R
Enige tijd geleden kwam Volkswagen met de 8e serie van de Golf uit. De Golf 8 is een prachtige auto om te zien, is in veel uitvoeringen te verkrijgen en wordt in nóg meer uitvoeringen uitgebracht in de komende periode. De auto waar de echte autoliefhebbers naar uitkijken, is de Golf R. Deze auto beschikt over maar liefst 320 pk én over 4MOTION vierwielaandrijving.

Deze combinatie zorgt ervoor dat je in slechts 4,7 seconde een snelheid van 100 kilometer per uur behaald. De auto is begrensd op ongeveer 264 kilometer per uur, maar de Golf R zou in principe veel harder kunnen.

De Golf R is overigens niet alleen snel, maar is ook een lust voor het oog. Aan onder andere de spoiler, de velgen en de sideskirts kun je herkennen dat er een heuse Volkswagen Golf R voor je neus staat. Spreekt deze auto je nu al aan? Een Volkswagen importeren is bij dit model absoluut een aanrader. Het aanbod van Golf R’s is in Duitsland namelijk een stuk groter dan in ons land.

2. Volkswagen Polo GTI
Wil je liever een iets kleinere auto hebben? Dan is de Volkswagen Polo GTI wellicht een interessante auto voor je. Deze auto is compact, is van alle luxe voorzien en is behoorlijk snel. Zeker voor een kleine auto is het vermogen van 207 pk meer dan prima.

Met dank aan dit vermogen sprint je in de 6,5 seconde naar de 100 kilometer per uur toe. Ten opzichte van de Golf R is dit uiteraard niet al te snel, maar de Polo GTI is een stuk voordeliger.

3. Volkswagen Tiguan R-Line Business
Moet een snelle Volkswagen altijd laag zijn? Nee, zeker niet. Volkswagen is recent met de nieuwe Tiguan op de markt gekomen. Een prachtige auto om te zien, maar ook een auto met indrukwekkende prestaties. Dat geldt met name voor de Tiguan R-Line Business. Deze SUV levert een vermogen van maar liefst 245 pk. Met dank aan dit vermogen zit je met deze auto binnen 7,5 seconde op de 100 kilometer per uur. Bijkomend voordeel: omdat dit een Business Line betreft, is deze Tiguan rijkelijk aangekleed. Je geniet in deze auto dan ook van veel luxe en veel gemak.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS