Formule 1

De toekomst van Audi in de Formule 1:hoe staat het er voor bij de Duitse autofabrikant?

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 januari 2022 07:01 • Print artikel

Audi is op dit moment met een nieuw project actief in de Dakar Rally en werkt aan een LMDh-prototype voor het FIA WEC en de 24 uur van Le Mans. Aan de andere kant gaat nog steeds het gerucht dat Audi bij McLaren instapt in de Formule 1. Mogelijk door een volledige of gedeeltelijke overname van McLaren. Hoe staat het er voor bij de Duitse autofabrikant?


“We willen je verrassen met onze motorsport projecten”, zegt Oliver Hoffmann, lid van de Raad van Bestuur van Audi, tegenover Sport1. De autofabrikant, nam een jaar geleden afscheid van de DTM en doet op dit moment mee aan de Dakar Rally, waar zij al twee stages wonnen. Hoffmann gelooft dat dit project het bedrijf de kans geeft om cruciale ontwikkelingen te doen: “De Dakar is logisch voor ons als merk, vanwege het innovatieve en progressieve aandrijvingsconcept. We rijden lange afstanden door de woestijn met elektrische motoren en een energie vervormer.”

Daarnaast bevestigt het bestuurslid dat Audi vanaf 2023 met een LMDh-prototype komt, maar ook dat de groep naar nieuwe toekomstige projecten kijkt. “Vanaf 2023 doen we weer mee in Le Mans”, vervolgt Hoffmann. “We gaan zien wat er verder komt in de toekomst.” Daarbij houdt de Duitser nog een slag om de arm wat betreft de nieuwe technische regels voor de motoren van 2026 in de Formule 1 en een mogelijk stap van de autofabrikant naar de hoogste klasse van de autosport. Het Raad van Bestuur-lid is wel blij met de stappen die de FIA heeft gemaakt met de F1, maar hij kijkt voorlopig slechts met een korte blik naar de sport. Audi richt zich volgens hem namelijk op andere projecten.

“De FIA heeft wat goede beslissingen wat betreft de toekomst van de Formule 1 genomen en vorig seizoen was ook erg interessant”, vervolgt Hoffmann. “Maar we richten ons voor het moment op de Dakar en Le Mans.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS