Formule 1

De titelstrijd blijft Verstappen versus Hamilton, maar gaat Sergio Perez daarin een cruciale rol spelen?

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juni 2021 17:04 • Print artikel

Ondanks het verlies van een zekere één-twee tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan 2021, waren Red Bull en Max Verstappen verheugd over Sergio Perez, die zijn eerste overwinning voor het team behaalde in pas zijn zesde race in Red Bull. Op een gekke zondag in Bakoe liet de Mexicaanse veteraan zien waarom de keuze voor zijn diensten, nadat ze Alex Albon hadden laten vallen, precies de injectie was die Red Bull nodig had om hun prestaties te verbeteren van een one-man-show naar een echte tweeledige aanval op een Grand Prix overwinning. Behalve Verstappen was de laatste keer dat een Red Bull-coureur een race won, de overwinning van Daniel Ricciardo tijdens de Grand Prix van Monaco in 2018. De overwinning in Bakoe was een bonus voor de Bulls, belangrijker nog was de wijze waarop Perez de wedstrijd op die dag naar zich toetrok. Het grootste deel van de race was hij de perfecte ‘beschermer’ van Verstappen met zijn Nr11-auto, hij was de buffer die de aanvallen van Lewis Hamilton tijdens de race verijdelde. En het was bovendien een erg solide verdediging.

Sergio_Perez_GP_winnaar_Bakoe_2021_F1_Red_Bull bron Red Bull content pool
Azerbeidzjan 2021-racewinnaar Sergio Perez, gaat hij een cruciale rol spelen in de titelstrijd Verstappen versus Hamilton?

Blij en teleurgesteld tegelijkertijd
Toen Max aan de leiding ging en hem het ongeluk overkwam, kon Checo keurig de leiding nemen, de controle overnemen bij de herstart om daarmee een zeer belangrijke race te winnen voor zijn CV en voor zijn team. Die laatste zag hun beslissing verzilverd om de Mexicaanse veteraan in te huren als de teamgenoot die aan de snelle Verstappen gewaagd moest zijn. Uiteraard was Perez na afloop blij met zijn prestatie, maar tegelijkertijd was hij teleurgesteld voor wat Verstappen was overkomen. Na afloop zei hij in een bericht van grandprix247.com erover: "Ik heb heel veel medelijden met Max, want hij verdiende de overwinning en een 1-2 voor het team zou heel plezierig zijn geweest."

"Blij om Checo bovenaan te zien”
Na de race, en ondanks zijn verlies buiten zijn schuld, gaf Verstappen aan Perez alle eer om mee te doen aan de podiumvieringen. Hij weet nu dat hij een teamgenoot heeft om hem te helpen bij het nastreven van zijn eerste F1-titel en dat Perez ook een coureur is die hem zal dwingen om zijn eigen prestaties nog meer te verbeteren. De Nederlandse coureur zei over Perez’ eerste overwinning voor Red Bull: "Natuurlijk ben ik gefrustreerd van mijn kant om niet te winnen, maar ik was erg blij om Checo daarboven te zien. Hij deed vandaag alles wat het team had kunnen wensen. Hij had een geweldige start en toen gingen we allebei langs Lewis in de pits. Ik hoorde dat hij het grootste deel van de race moest verdedigen, dus als ik niet kon winnen, ben ik blij dat hij dat kon. Hij is een geweldige kerel en een geweldige teamgenoot, dus het was goed om hem te zien lachen op het podium en zijn eerste overwinning voor Red Bull te behalen", voegde Verstappen eraan toe.

Cruciale rol in titelstrijd?
Christian Horner vatte het sentiment samen in het teamrapport: “We zijn verheugd dat Checo vandaag zijn eerste overwinning voor het team heeft behaald. Hij is het hele weekend extreem snel geweest en het was een geweldige boost voor het team om hem op de bovenste trede van het podium te zien.” Hoewel de hoofdshow Lewis versus Max blijft, als er nog een paar resultaten volgen zoals deze, dan zou Checo wel eens een rol kunnen spelen in de titelrace, als de twee kanshebbers blijven struikelen en hij in de buurt is om de stukken op te rapen. Hij staat nu derde in het klassement van het F1-coureurskampioenschap, 36 punten verwijderd van leider Verstappen na zes verreden Grand Prix.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS