Formule 1

De storm in de F1 is nog altijd niet gaan liggen: "Onder druk van twee schreeuwende teambazen..."

Uitgegeven door Bart • 23 januari 2022 18:02 • Print artikel

Na de laatste Formule 1-race in Abu Dhabi is er veel kritiek neergedaald op raceleider Michael Masi. In de ogen van Jacques Villeneuve heeft de Australische raceleider echter bijna alles goed gedaan in de bizarre slotfase waarin Max Verstappen de wereldtitel greep. De Canadees vindt dan ook niet dat Masi ontslagen zou moeten worden, zoals door meerdere partijen wordt geopperd.

Michael Masi


Masi stelde alles in het werk om nog minimaal één raceronde mogelijk te maken, maar liet daarbij niet alle achterblijvers passeren. Alleen de coureurs tussen Verstappen en Hamilton mochten zich 'unlappen'. Dat heeft tot veel kritiek geleid en die storm is nog altijd niet gaan liggen.

Villeneuve kan de keuzes van Masi goed begrijpen. "Michael Masi moet niet ontslagen worden", zo geeft de wereldkampioen van 1997 aan in een reactie aan La Gazzetta dello Sport. "Hij moest onder druk van twee schreeuwende teambazen beslissingen nemen. In de laatste vijf ronden bleven ze maar in zijn oor roepen. Masi deed tijdens die safety car alles goed, of bijna alles. Het enige puntje is dat hij de achterblijvers een ronde eerder had moeten laten passeren. Dan was de herstart met nog één ronde te gaan exact volgens de regels gegaan."

Villeneuve vindt dat de reglementen strakker moeten worden en dat er minder ruimte voor interpretatie zou moeten zijn. "De regels moeten 100 procent duidelijk zijn en misschien moeten we met permanente stewards gaan werken. Het alternatief is dat we alles vrijlaten en dat coureurs na een crash op elkaar inslaan. Dat zie je in Amerika."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS