Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

De sleutelwoorden voor de 24 Uur van Le Mans 2020: solidariteit en verantwoordelijkheid

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juni 2020 13:01 • Print artikel

De 88ste 24 uur van Le Mans vindt plaats op 19 en 20 september, met een kleiner publiek dan normaal. Toegang wordt verleend aan alle racefans die hun tickets al hebben geboekt (tot 29 juni). De kaartverkoop is tot nader order opgeschort, in afwachting van aankondigingen van de overheid en volgens de ontwikkelingen rondom de Covid-19 pandemie. In de huidige omstandigheden zal de organisatie van de 24 uur van Le Mans zijn wereldwijde bereik gebruiken om de noodzaak van solidariteit en verantwoordelijkheid te benadrukken, twee sleutelwoorden die de waarden van enduranceracen belichamen sinds 1923, toen de eerste race verreden werd.

Le Mans 2020 startopstelling

Kaartverkoop opgeschort
Uitzonderlijke omstandigheden vragen om een uitzonderlijke gebeurtenis. Als gevolg van beperkingen opgelegd tijdens de Covid-19 pandemie, zal het raceprogramma meer gestroomlijnd zijn en zal het minder druk zijn bij het evenement van dit jaar. De kaartverkoop is opgeschort in de hoop dat de omstandigheden verbeteren, waardoor de huidige beperkingen voor grote menigten kunnen worden opgeheven. Alleen ACO-leden* en iedereen die al een ticket voor de race heeft, wordt als toeschouwer toegelaten tot het circuit. ACO-leden, toeschouwers en erkende ‘resellers’ die al tribunetickets, campings, parkeerplaatsen of ACO-lid hospitality-zones hebben geboekt en betaald, kunnen de bijbehorende tickets voor de race kopen. Neem contact op met de klantenservice van ACO (serviceclients@lemans.org).

Solidariteit en verantwoordelijkheid
Solidariteit en verantwoordelijkheid zijn de kernprincipes voor het evenement van dit jaar. "De Automobile Club de l'Ouest wil graag de waarden van endurance racen en de teamspirit benadrukken, die sinds 1923 over Le Mans heerst. Hulde aan de frontlinie medewerkers, die in deze crisis hun volledige steun en toewijding hebben gegeven. Zij verdienen onze dank en onze steun" aldus voorzitter Pierre Fillon. De gezondheid van de mens en het milieu zijn met elkaar verbonden en de Automobile Club de l'Ouest zet zich volledig in voor duurzame, emissievrije mobiliteit. Een nieuwe categorie voor waterstof-elektrische prototypes, die bij de 24 uur van Le Mans 2024 voor het eerst in de baan zal verschijnen, zal een prestatie geven in termen van impact op de energietransitie.

Pierre_Fillon_Le_Mans RX foto Peter Vader
Pierre Fillon

"Alle magie blijft intact"
Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest, organisator van de 24 uur van Le Mans: "Bij de 24 uur van Le Mans dit jaar zullen solidariteit en verantwoordelijkheid meer zijn dan alleen maar woorden. De principes vormen de basis van een evenement dat saamhorigheid en broederschap zal vieren. We zullen hulde brengen aan de helden van de crisis en onze dank gaat uit voor de niet aflatende inzet van de leden van onze club, vrijwilligers, teams, partners, instellingen, media en fans. Zonder hen kan deze race niet plaatsvinden! Wij hebben altijd vooropgelopen op het gebied van technologische innovatie, om de veiligheid en duurzame mobiliteit te verbeteren. Verantwoordelijkheid is één van onze grondbeginselen. We zijn er dan ook zeker van dat onze trouwe toeschouwers onze positie zullen begrijpen en onze beslissing zullen steunen. We zullen dit jaar geen bezoekersrecords breken. Alle magie van de race blijft echter intact en de hele toeschouwer-ervaring – langs de baan of van een afstand – blijft van wereldklasse."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS