Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

De protegé van Jos Verstappen maakt kennis met Spa-Francorchamps: "Mijn favoriete baan tot nu toe"

Uitgegeven door Bart • 27 april 2021 10:04 • Print artikel

Thierry Vermeulen heeft enkele leerzame dagen achter de rug op het circuit van Spa-Francorchamps. Aanstaand weekend vindt daar de eerste race van de Porsche Carrera Cup Benelux plaats. De zoon van Max Verstappen-manager Raymond Vermeulen wordt bijgestaan door coach Jos Verstappen. Na een aantal dagen testen is Thierry Vermeulen zeer te spreken over het iconische circuit.

Thierry Vermeulen


"Ik had voorafgaand al veel in de simulator gereden en ik keek er echt naar uit", aldus Vermeulen op zijn eigen website. "Toen ik voor het eerst naar Eau Rouge keek, was het totaal anders dan in de simulator. Het is veel steiler dan in de sim."

Tijdens de eerste dag werd samen gereden met de coureurs uit de Porsche Super Cup en de Duitse Carrera Cup. "In totaal waren we met 35 auto's en het was mooi om te zien hoe we ervoor stonden ten opzichte van de rest van het veld en de andere klassen. Testdagen zijn enorm belangrijk om je eigen snelheid en de setup te verbeteren. Op de eerste dag was het vooral wennen aan het circuit. Zeker de snelle bochten deed ik in het begin rustig aan. Na een paar rondes kon ik vol gas, maar op zo'n baan heb je helaas ook regelmatig rode vlaggen. Daar had ik wel pech mee, want een paar keer was er een rode vlag nadat ik net op nieuwe banden aan een snelle ronde bezig was. Dat hoort ook bij motorsport."

"Op de tweede dag waren we snel en hadden we P1 in het veld van de Porsche Carrera Cup Benelux. Vergeleken met de toppers komen we nog iets tijd te kort, maar dat is niet zo erg. Op de tweede dag hadden we wel wat technische problemen, maar we hebben toch nog 100 ronden kunnen rijden. Dat is een goede voorbereiding op de eerste race van komend weekend."

Thierry Vermeulen had genoten van zijn eerste kennismaking met Spa. "Ik kan wel zeggen dat het mijn favoriete baan tot nu toe is. Deze nieuwe Cup-auto rijdt echt goed hier en ik ben zeer dankbaar voor deze twee testdagen. Nu kijk ik echt uit naar de eerste race van het seizoen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS