Formule 1

De problemen stapelen zich op voor Sebastian Vettel: "We gokten erop om..."

Uitgegeven door Pascal Wekema • 20 april 2021 17:32 • Print artikel

Na Bahrein had Sebastian Vettel in Imola opnieuw een lastig F1-weekend. Al voordat de race gestart was, begonnen de problemen bij de Duitse Aston Martin coureur. Hij moest de race starten vanuit de pitlane, maar de finish halen was er niet bij.

Sebastian Vettel

"Het ging niet zoals we wilden. Zelfs voor de race hadden we problemen om naar de grid te gaan en moest ik vanuit de pitlane starten. Dat was niet al te pijnlijk omdat het een natte start van de race was, maar de tijdstraf veranderde alles, vooral omdat het na 20 minuten in de race kwam", zei de 32-jarige coureur.

"De baanomstandigheden waren in het begin best moeilijk en het was moeilijk om in te halen, maar al snel verscheen er een droge lijn. We gokten erop om de droge banden vroeg te monteren en naarmate de baan meer droogde, was er een fase van de race waarin we eigenlijk best sterk waren. Toen was er de rode vlag, wat wel de juiste beslissing was, en voor de herstart kozen we ervoor om de zachte banden te monteren en gokten we op een staande start, maar ze kozen voor een rollende start."

"Die zachte banden hadden duidelijk een hogere degradatie in vergelijking met de mediums, wat het uiteindelijk moeilijker maakte”, aldus Sebastian Vettel.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS