Formule 1

De opmars van de Canadezen in de F1? Lance Stroll in derde snelste auto? Werkt Nicholas Latifi zich ook naar voren?

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juni 2020 15:24 • Print artikel

Na alle miljoenen dollars die zijn uitgegeven aan ontwikkeling bij Lawrence Stroll's Racing Point, hebben ze de code dit seizoen mogelijk gekraakt met een veel eenvoudiger oplossing: kopieer de slimme jongen. Lance Stroll en teamgenoot Sergio Perez kwamen bij de Pre-Season-Barcelona-tests opdagen met een auto die een kopietje leek van de kampioen van vorig jaar, Mercedes. En hoewel het leidde tot scheldkanonnades van een aantal andere teams – de auto werd neerbuigend 'de roze Mercedes' genoemd - waren de resultaten erg veelbelovend. Vele berichten suggereerden destijds dat Racing Point ging proberen om de leider van de middenmoot te zijn, waarbij sommigen zelfs aangaven dat ze de derde snelste auto van het seizoen hadden.

Racing Point F1 Barcelona tests
Racing Point: de 'Pink Mercedes'?

Als de auto tijdens het voorseizoen zo snel is als hij eruitzag, zou Lance Stroll naar verwachting dit seizoen consequent in de punten kunnen eindigen en misschien zelfs podiums kunnen toevoegen aan carrière. Stroll eindigde als tiende in Oostenrijk in zijn rookie-seizoen bij Williams, voordat hij veertiende werd in de afgelopen twee jaar.

Nicholas_Latifi_Williams_F1
Nicholas Latifi

Nicholas Latifi mag eindelijk zijn F1-debuut maken bij Williams. Hoewel Williams in de goede richting lijkt te gaan nadat hij ze vorig seizoen een absoluut dieptepunt had bereikt toen ze een team-laag punt verdienden, wordt er van hen nog steeds niet verwacht dat ze een auto hebben die consistent punten kan verdienen. Latifi kent de Red Bull-Ring goed vanuit zijn vroege jeugd, daar hij er een aantal keren heeft geracet terwijl hij de F1-ontwikkelingsladder had beklommen. Zijn beste klassering van zijn carrière op de Oostenrijkse baan was een tweede plaats in de F2-hoofdrace in 2017.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS