DTM

De oefendag belooft veel spanning dit weekend op de DTM Lausitzring Turn 1 + TIJDENLIJST

Uitgegeven door Peter Vader • 21 mei 2022 08:30 • Print artikel

KLETTWITZ - Niet alleen de temperaturen waren zomers, ook op de baan was het warm. Aan het einde van de oefendag op de Lausitzring Turn 1 powered by Autohero lagen de tijden van de vier snelste DTM-coureurs met drie verschillende merken op het 4,601 kilometer lange circuit binnen acht honderdsten van een seconde. De snelste van de dag was tweevoudig kampioen (2014, 2016) Marco Wittmann (GER), die in de nieuwe BMW M4 van het Walkenhorst Motorsport team zijn snelste ronde op het circuit tussen Dresden en Berlijn in 1:32.035 minuten aflegde.

DTM Lausitzring 2022 BMW_Walkenhorst_WittmannDe snelste van de dag was tweevoudig kampioen (2014, 2016) Marco Wittmann (GER) met zijn nieuwe BMW M4 van Walkenhorst Motorsport

Al in de eerste vrije training in de ochtend schitterden de 29 coureurs van wereldklasse met sterke rondetijden, aangevoerd door de Zwitser Nico Müller (Team Rosberg, Audi), de winnaar van de race van zondag bij de seizoensopener in Portimão. Ook de twee coureurs van het Porsche-team SSR Performance, Laurens Vanthoor (BEL) en Dennis Olsen (NOR), die het raceweekend begonnen met respectievelijk de tweede en vierde snelste tijden, lieten een sterke prestatie zien. Daartussen zat Sheldon van der Linde (RSA) in de Schubert BMW, die in de tweede vrije training lange tijd vooraan zat totdat zijn auto zo'n 17 minuten voor het einde op de baan stopte en moest worden bijgepraat. De training werd korte tijd onderbroken.

"Het is altijd fijn als je met een goed gevoel aan het weekend kunt beginnen, maar ik hoop dat we dat voor morgen mee kunnen nemen", aldus Wittmann. "We hadden een goed programma met lange runs en een kwalificatiesimulatie met nieuwe banden. Ik voel me op mijn gemak, het gaat goed, ik hoop dat het morgen doorgaat. Bocht 1 is een snelle bocht, altijd een belevenis om doorheen te rijden. De kunst zal zijn om de banden over de distzanz in de race te brengen, vooral de voorbanden." Achter Wittmann vervolledigde Sheldon van der Linde ondanks zijn pensioen de dubbele leiding van BMW, gevolgd door Dennis Olsen in de SSR Porsche en de twee GruppeM Mercedes-coureurs Maro Engel (GER) en Mikaël Grenier (CAN).

DTM Lausitzring 2022 Lamborghini_voor_Audi_R8

DTM Trophy: Fransman Cauhaupé snelste
De snelste van de dag in de DTM Trophy was de Fransman Edouard Cauhaupé, die in beide vrije trainingen in de Mercedes-AMG van het Berlijnse team BWT Mücke Motorsport bovenaan het klassement stond. Zijn tijd van 1:42.134 minuten in de eerste oefensessie was de snelste tijd van de dag. Hij werd gevolgd door Thiago Vivaqua (BRA, Heide-Motorsport, Audi), Rodrigo Diaz Almeida (MOZ, BWT Mücke Motorsport, Mercedes-AMG), Ricky Capo (NZL, KÜS Team Bernhard, Porsche) en de twee coureurs van de BMW van Team Project 1, Colin Caresani (NED) en Louis Henkefend (GER), de BMW M2 Cup-winnaar van vorig jaar. Daarmee stonden coureurs uit zes verschillende landen met vier verschillende merken in de top 6. De talentenfabriek op het DTM-platform begint het nieuwe seizoen op de Lausitzring Turn 1 powered by Autohero.

DTM Classic, BMW M2 Cup, Red Bull 2-zits
De nieuwe DTM Classic Cup van dit jaar beleeft ook de seizoensopener op de Lausitzring Turn 1 powered by Autohero. Fascinerende auto's uit de rijke DTM-geschiedenis, van de Opel Calibra, die ooit werd bestuurd door voormalig F1-wereldkampioen Keke Rosberg, en Ford Sierra RS 500 Cosworth tot de legendarische BMW M3 zorgden al voor enthousiasme op de dag van de training in Lausitz. De instap-bmw M2 Cup one-make cup zal in het weekend ook de eerste twee races van het seizoen organiseren. Ook inbegrepen: de spectaculaire en luidruchtige Formule 1-tweezitter van Red Bull.

DTM Lausitzring 2022 Tijdenlijst FP1


DTM Lausitzring 2022 Tijdenlijst FP2


DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS