Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

De nieuwe BMW M4 GT3 gespot op het Circuito de Velocidad Monteblanco + VIDEO

Uitgegeven door Peter Vader • 17 februari 2021 13:02 • Print artikel

Afgelopen weekend werd er in het kader van het International GT Open weer volop gereden op het Spaanse Circuito de Velocidad Monteblanco. Eén van de op het circuit racende auto’s was de nieuwe BMW M4 GT3. Erg vaak is de auto nog niet te zien geweest, maar de BMW-fans kijken reikhalzend uit naar het racedebuut van dit nieuwe en veelbelovende BMW Motorsport-familielid. De BMW M4 GT3 is de opvolger van de succesvolle endurance racer, de BMW M6 GT3. Sommigen beweren echter dat het een rankere en slankere uitvoering is van de ietwat fors uitgevallen maar mega spectaculaire BMW M8 GTE. Tsja, als het maar een BMW is uit de stal van BMW M Motorsport...

BMW M4 GT3 Circuito de Velocidad Monteblanco 1

Philipp Eng, BMW fabrieksrijder, over de BMW M4 GT3: "Ik kan niet wachten om de BMW M4 GT3 naar de startgrid te brengen. De BMW M4 GT3 zal in 2021 al aan zijn eerste race deelnemen en zal kunnen bewijzen hoe hij presteert onder competitieve omstandigheden. Ik ben er zeker van dat hij heeft wat nodig is om de lange en succesvolle traditie van BMW M-voertuigen voort te zetten.”

Markus Flasch, CEO van BMW M GmbH: ”De BMW M4 Coupé en zijn motorsport-tegenhanger BMW M4 GT3 zijn de iconen van BMW M GmbH en uitstekende voorbeelden van de technologieoverdracht van autosport naar serieproductie - en weer terug. Beide dragers zijn van meet af aan parallel aan elkaar ontwikkeld, dus hebben ze allebei dezelfde genen.”

De BMW M4 GT3 zal in 2021 gaan deelnemen aan zijn eerste races, met als doel de auto te testen onder competitieve omstandigheden. Vanaf het seizoen 2022 zal hij strijden om de overwinning als het nieuwe BMW-icoon voor de GT-racescène, zoals vele BMW’s hem in vele raceseries al voorgingen. Daarom nog maar eens een paar beelden van deze wonderschone racemobiel:

BMW M4 GT3 Circuito de Velocidad Monteblanco 2

BMW M4 GT3 Circuito de Velocidad Monteblanco 3

BMW M4 GT3 Circuito de Velocidad Monteblanco 4

En hierna voor de diehards nog enige bewegende beelden:

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS