Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

De neef van Pastor Maldonado gaat racen bij het team van Zak Brown

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 januari 2021 10:06 • Print artikel

Manuel Maldonado, de jongere neef van voormalig F1-coureur Pastor Maldonado, zal in 2021 zowel de Aziatische als de Europese Le Mans-serie gaan rijden. Het team van United Autosports van Zak Brown en Richard Dean kondigde aan dat de 21-jarige Venezolaanse coureur die vorig jaar nog in de Euro Formula Open reed voor het team van Motopark, voor het eerst in zijn carrière langeafstandsraces gaat rijden.

Manuel Maldonado

Hij zal als eerste in de LMP3-klasse van de Asian Le Mans series rijden, voordat hij naar de LMP2 auto's van de Europese editie overstapt. "Ik ben enorm trots om bij United Autosports te komen voor de Asian Le Mans Series 2021 en de European Le Mans Series", zei hij tegen het Engelse Autosport.

"Het is voor mij nu tijd om aan een heel nieuw opwindend hoofdstuk in mijn carrière te beginnen en omdat te doen met een topteam als United Autosports kan niet beter. De motivatie is hoog en ik kan alleen maar meer succes aan hun prijzenkast toevoegen."

"Racen in de Asian Le Mans series is cruciaal voor het starten van mijn endurance voorbereiding, want er valt zoveel te leren in deze nieuwe wereld van prototype endurance racewagens voor mij. Ik denk dat dit een geweldige kans is om je voor te bereiden op het Europese seizoen."

"De ELMS zal spannend zijn met een zeer competitief deelnemersveld en een geweldige auto, zoals de LMP2, maar ik denk dat we de juiste line-up en het juiste pakket hebben om direct hoge resultaten te behalen. Ik kan niet wachten om aan het seizoen te beginnen".

Maldonado heeft geen eerdere ervaring in enduranceraces of in sportwagens, omdat hij tot nu toe in zijn carrière alleen in formule wagens heeft gereden. Desondanks is teambaas Richard Dean ervan overtuigd dat de Venezolaanse coureur zich snel zou kunnen aanpassen en hen daarmee kan helpen om voor de overwinningen en titels te vechten. "Ik kijk ernaar uit om Manuel te verwelkomen in het team voor het seizoen 2021 in zowel de Aziatische als de Europese serie", zei Dean. "Hoewel dit voor hem de eerste keer is dat hij in prototypes gaat rijden, weet ik zeker dat hij zich goed in het team zal vestigen en op snelheid komt met zowel de LMP3- als de LMP2 auto."

"Ik was erg onder de indruk toen ik Manuel voor het eerst ontmoette en ik had het gevoel dat hij goed in het team zou passen. Ons doel is om opnieuw te vechten voor de overwinningen en kampioenschappen en Manuel zal daar een cruciaal onderdeel van zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS