Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

De messen worden alvast geslepen voor 'The Clash'

Uitgegeven door Pascal Wekema • 8 februari 2021 13:56 • Print artikel

Ieder jaar voorafgaand aan de Daytona 500, The Great American Race vindt traditiegetrouw The Busch Clash plaats als opwarmer voor het komende Nascar Cup Racing seizoen.

Nascar_Daytona500_teamwork

Veel crashes in afgelopen editie
Afgelopen seizoen had deze race alles weg van een ware demolition derby. Van de 18 coureurs die deze wedstrijd aan de start verschenen kwamen er slechts 6 aan de finish. Deze 'botsautorace' werd gewonnen door Erik Jones.

'The Clash' staat op het programma op 9 februari en in tegenstelling tot vorig jaar wordt deze niet gereden op de Superspeedway van Daytona maar op de 5.8 kilometer lange roadcourse waarop anderhalve week eerder de 24 uur van Daytona gereden is.

Aan de Clash die voor de 43ste keer verreden wordt als aftrap van de Daytona Speedweeks met als hoogtepunt de Daytona 500 mogen niet alle rijders meedoen. Onder meer winnaars van een race in de cup series van het jaar daarvoor en eerdere winnaars van de Clash worden uitgenodigd.

Het niveau van het veld is hoog
"De opwinding van zowel de coureurs als de fans in aanloop naar 'The Clash' is ongekend mede vanwege de succesvolle première van de Nascar op onze roadcourse in augustus afgelopen jaar", zei Speedway directeur Chip Wile. "Dit leverde een spannende strijd op met veel gevechten wat direct heeft bijgedragen aan de historie van ons circuit. Met het niveau van het veld van dit jaar en de wijzigingen in het format zal deze race nu duidelijk zijn eigen look en feel hebben."

Er zullen 24 coureurs deelnemen aan de editie van 2021 die op dinsdagavond 9 februari onder het kunstlicht gereden gaat worden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS