Formule 1

De magere jaren van Nicholas Latifi: "Ik had meer willen bereiken in drie jaar in de Formule 1"

Uitgegeven door Bart • 21 november 2022 14:27 • Print artikel

Nicholas Latifi kon in zijn laatste race in de Formule 1 geen potten breken. De 27-jarige Canadees werd in de rondte getikt door Mick Schumacher en liep daarbij flinke schade op. Later viel hij uit met een elektronisch probleem in zijn Williams. Daarmee kwam er een teleurstellend einde aan drie magere jaren in de Formule 1.

Nicholas Latifi


"Het incident met Mick beŽindigde eigenlijk onze race en na een elektronisch probleem moesten we de strijd staken", aldus Latifi in zijn reactie op de Grand Prix van Abu Dhabi. "Zo wilde ik mijn laatste race uiteraard niet eindigen, maar het is helaas niet anders."

"Ik ben erg dankbaar voor de drie jaar die ik voor Williams in de Formule 1 heb mogen rijden. Ik verlaat de sport met het gevoel dat ik meer had willen bereiken, maar helaas werkt het niet zo makkelijk in motorsport. Je heb altijd hoogte- en dieptepunten en ik heb goede vriendschappen opgebouwd."

Latifi reed dit jaar ťťn keer in de punten. In Japan kwam hij als negende over de finish. Daarmee scoorde de Canadees twee WK-punten, evenveel als Nyck de Vries die alleen in Monza mocht invallen voor teamgenoot Alex Albon.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS