DTM

De huidige DTM-coureurs hebben veel respect voor het stratencircuit in Neurenberg

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juni 2022 12:01 • Print artikel

MüNCHEN – De Norisring is anders dan de andere circuits op de DTM-kalender. Het is het enige stratencircuit, het is het "Frankische Monaco". De voorpret van de DTM-coureurs is dan ook gemengd met respect voor deze uitdaging. "Je moet zo dicht mogelijk bij de muur komen", zei Ricardo Feller tijdens de DTM-persconferentie voor de DTM Norisring powered by BMW M (1 t/m 3 juli) over de muuruitgang van de Schöller-S. De jonge Zwitser, die onlangs op Imola zijn eerste DTM-zege vierde met zijn ABT Audi R8, rijdt voor het eerst op de Norisring en heeft zich met video’s voorbereid. Donderdag wil hij de valkuilen van het circuit onder de loep nemen. "Ik weet hoe breed mijn Audi is", zegt Feller zelfverzekerd. Leopold Prins van Beieren, die sinds 1967 vele races op de Norisring heeft gereden, kan alleen maar glimlachen: "Ik heb al minstens tien spiegels eraf gereden vanwege de muur." De Amerikaan Dev Gore kijkt ook uit naar de Norisring: "Ik hou van stratencircuits, ik ken dergelijke circuits vooral uit mijn thuisland USA", zei de verrassende runner-up in Imola in de Rosberg Audi.

DTM Norisring 2022 BMW_tegen_de_muur

Andere kwalificatiemodus
"De fans kunnen twee actievolle races verwachten op de Norisring", zegt Maximilian Götz (WINWARD Racing Mercedes-AMG), die afgelopen oktober zijn eerste DTM-titel veroverde op zijn thuiscircuit. "Het is tijd om weer op het podium te springen", zegt Götz als doelpunt voor zijn thuisrace. Maar hij wil zich verbeteren in de kwalificatie en vechten voor een betere gridpositie dan bij de vorige races van het seizoen. Maar ook op de Norisring is de kwalificatiemodus weer anders, want de 27 raceauto's zijn verdeeld in twee groepen op het 2,3 kilometer lange circuit. "Ik ken de modus van vroeger van het karten", zegt Götz. "De modus werkt prima." Ook Marco Wittmann, die op slechts een paar kilometer van het circuit woont, ziet de kwalificatiesplitsing als positief, omdat elke coureur een grotere kans heeft op een vrije ronde. "Dit is een goede oplossing, eerlijk voor iedereen." De tweevoudig DTM-kampioen prijst vooral de samenwerking met Scot Elkins, de DTM-race director: "Scot Elkins staat absoluut open voor onze suggesties. Er is een nauwe, open communicatie tussen ons coureurs en hem. Dat is echt voorbeeldig."

DTM Norisring 2022 M. Gotz en M. Wittmann
Maximilian Götz en Marco Wittmann

Uitgebreide pitfaciliteit
Götz en Wittmann hadden tijdens de videoconferentie ook lovende woorden voor de uitgebreide pitstraat. "Dit is een geweldige baan van alle betrokkenen van de Motorsport Club Nürnberg en de ITR." Voor de recordbrekende DTM-grid is de niet-permanente pitfaciliteit uitgebreid van 120 naar 170 meter. "Dit verhoogt de veiligheid, ook voor de monteurs", benadrukt Wittmann, die heel graag zijn eerste thuiszege van 2018 wil herhalen met zijn Walkenhorst BMW. Uit veiligheidsoverwegingen is in de pitstraat op de Norisring slechts 40 km/u toegestaan in plaats van de gebruikelijke 60 km/u.

DTM Norisring 2022 M Hessel en Leopold von Bayern
Marc Hessel en Leopold von Bayern

"Het wordt geweldig!"
Voor Leopold Prins van Beieren is één ding zeker: hij wil zeker genieten van het raceweekend. "Ik heb zoveel geweldige herinneringen aan de Norisring! Ik kijk ernaar uit om weer veel vrienden te zien en er weer te rijden, ook al is de baan vermoeiend en zijn er nauwelijks passages om te herstellen." De voormalige BMW-fabrieksrijder, die nu als BMW-merkambassadeur intensief betrokken is bij het 50-jarig bestaan van ‘BMW M’, deelt de cockpit van een BMW 320i met typisch Beiers design met zijn vriend Marc Hessel, die in 1987 derde werd in het kampioenschap. "Poldi" is ervan overtuigd: "Het wordt geweldig!"

Tribune NOrisring 2022

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS