Formule 1

De eerste werkdag van Fernando Alonso bij Aston Martin: "Veel potentie en talent in het team"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 november 2022 06:03 • Print artikel

Waar Sebastian Vettel afgelopen zondag afscheid nam van de Formule 1, gaat veteraan Fernando Alonso vrolijk door met zijn carričre, en dat op de plek van Sebastian Vettel. De Spanjaard maakte de overstap van Alpine naar Aston Martin. Direct na de laatste race in Abu Dhabi verscheepte hij zijn spullen naar het motorhome van de Britse fabrikant en wisselde hij zijn shirtje om. Ook maakte hij dinsdag zijn debuut in de Aston Martin AMR22, die hij eens goed aan de tand voelde tijdens de Pirelli-bandentest.

Fernando Alonso

De tweevoudig wereldkampioen was positief tegenover Motorsportweek, maar schreeuwt het nog niet van de daken: "Ik kan niet teveel vertrouwen hebben want volgend jaar zal alles veranderen. Ik zie dat er veel potentie en talent in het team zit, het gevoel dat ik in de pitbox had was heel positief. Ik ben heel erg blij”, zo vertelde hij.

Het team van Aston Martin eindigde afgelopen seizoen op de zevende positie in het constructeurskampioenschap, zijn voormalige team Alpine eindigde op de vierde positie. Een stap terug dus, maar zo ziet de Spanjaard het niet: "Ze hadden overduidelijk een sterk weekend hier. (Abu Dhabi) Sebastian Vettel kwalificeerde zich voor mij dus ik wist dat er niet veel verschil zou zitten tussen Aston Martin en Alpine. Ik merkte dat het een competitieve auto was", besloot hij.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS