Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

De drukke dagen van Peugeot voor de kerst: "Om goed voorbereid te zijn op Le Mans, moet je diverse 24 uurstesten doen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 november 2022 21:01 • Print artikel

Peugeot gaat voor de kerstdagen haar eerste 24 uur durende test uitvoeren. Dit als voorbereiding op de 24 uur van Le Mans van aankomende zomer. Het Franse automerk wil nog niet bevestigen op welk circuit ze deze test gaat uitvoeren en of de plaats van handeling het circuit van Paul Ricard is. Volgens technisch directeur Olivier Jansonie kan ook Aragon in Spanje een goede optie zijn.

Peugeot_9X8_LMH_WEC_front

“Uiteindelijk om goed voorbereid te zijn op Le Mans, moet je diverse 24 uurstesten doen”, aldus Jansonie tegen het Amerikaanse Motorsport. “Ja, we plannen om dat voor kerstmis te doen.” In Bahrein bleek de achilleshiel van het team de betrouwbaarheid te zijn en daar gaan ze dan ook de aandacht op vestigen. "Jazeker en de nadruk gaat liggen op wat we misten voor wat betreft de betrouwbaarheid van de auto. Dat is waaraan we moeten blijven werken”, vult de Fransman aan. Peugeot moet verder nog en beslissing nemen of het team later nog gaat testen in Sebring, waar de start van het seizoen ook gaat plaatsvinden.

“Het kan mogelijk zijn, omdat Sebring een erg speciale baan is. Maar op dit moment zijn we aan een schema voor volgend jaar aan het bouwen”, aldus Peugeots motorsport directeur Jean-Marc Finot. Waarbij Finot benadrukt dat de voordelen van testen in Amerika nog afgewogen moet worden, versus het voortzetten van het testprogramma in Europa.

Peugeot_9X8_LMH_WEC_rear

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS