Formule 1

"De dominantie van Mercedes en Lewis Hamilton is groter dan die van Ferrari en Michael Schumacher"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2021 19:15 • Print artikel

Mercedes is meer dominant dan Ferrari dat was op het hoogtepunt van het Michael Schumacher-tijdperk. Dat is de mening van de FIA-president Jean Todt, die verantwoordelijk was voor de vijf opeenvolgende kampioenschappen van de Duitser tussen 2000 en 2004. “We praten over compleet verschillende ingrediënten met Lewis Hamilton's regeerperiode vandaag de dag”, reageert de Fransman als hem om de vergelijking gevraagd wordt door GrandPx.news. “Aan de ene kant hebben we dit excellent gestructureerde Duitse team met een ongelofelijke coureur en aan de andere kant hebben we een Italiaans raceteam met een compleet andere mentaliteit en aanpak.”

Lewis_Hamilton_7x_F1_world_champion

“Uiteindelijk is de superioriteit en dominantie van Mercedes met Lewis vandaag de dag groter dan dat van toen met Ferrari en Michael. Mercedes heeft ook een erg betrouwbare auto en Lewis scoort bijna elke keer in bijna twee jaar tijd. En Lewis Hamilton is een coureur die bijna geen fouten maakt. Het is een ongelofelijke combinatie.”

In 2020 evenaarde Hamilton het record van zeven wereldtitels van Schumacher en werd aan het einde van het jaar geridderd. “Ik ben onder de indruk, maar dat was ik al voor het 2020-seizoen”, aldus Todt. “Ik vind het ongelofelijk hoe Lewis Hamilton zich in het midden van het team plaatst wanneer hij na weer een succes een interview geeft. Voor mij is dat een excellent voorbeeld van teamspirit.”RaceXpress Youtube


Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video's over auto's, autosport, Formule 1 en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS