Formule 1

"De beste jonge coureur in de Formule 1 is Max Verstappen! Dat staat buiten kijf!"

Uitgegeven door Bart • 19 september 2020 15:01 • Print artikel

Lewis Hamilton zal zich op niet lange termijn voor de zevende keren kronen tot wereldkampioen in de Formule 1. De Brit evenaart dan het record van Michael Schumacher, maar beschikt ook al een lange periode over de dominante auto in de F1. Oud-teambaas Eddie Jordan zou graag zien dat Hamilton voor hetzelfde team als Max Verstappen gaat rijden. Dan kunnen ze echt bepalen wie de beste coureur van het moment is.

Hamilton Verstappen


"Aan het einde van dit seizoen is Lewis opnieuw de beste van allemaal", zo legt Jordan uit in het Formule 1 Café van Ziggo Sport. "Lewis is van het niveau Prost, Senna en Schumacher en zal alle records breken. Max Verstappen kan ook van dat niveau worden. Als hij en Red Bull de auto goed voor elkaar krijgen, kan Max ook op dat niveau presteren."

Om een echte vergelijking te maken, hoopt Jordan dat Hamilton en Verstappen voor hetzelfde team gaan rijden. "Als Lewis bij Mercedes vertrekt, zou hij naar Red Bull moeten gaan en niet naar Ferrari. De beste jonge coureur in de Formule 1 is Max Verstappen. Dat staat buiten kijf. Kijk naar zijn stijl, zijn snelheid, zijn intelligentie zijn en beheersing. Maar ook zijn arrogantie. Een Grand Prix-winnaar en wereldkampioen moet soms ook arrogant kunnen zijn. Max heeft enorm veel talent. En als hij een teamgenoot als Lewis Hamilton zou hebben, dan kan Max hem zeker verslaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS