Formule 1

De baas van Daniel Ricciardo snapt frustraties wel: "Ik had het al zien aankomen en er zit nog meer in de pijplijn"

Uitgegeven door Bart • 21 september 2020 19:09 • Print artikel

Daniel Ricciardo maakte vroeg in het seizoen bekend komend jaar de overstap naar McLaren te maken. Zijn eerste jaar bij Renault verliep niet naar wens en dus leek de stap naar McLaren een stap hogerop, maar nu het seizoen negen races gevorderd is, zien we de Australiër steeds dichter naar het podium kruipen. Het zorgt voor lichte frustratie bij Ricciardo, maar teambaas Cyril Abiteboul had de progressie al zien aankomen.

Abiteboul Ricciardo


"Ik had al langer het gevoel dat we een stap omhoog zouden maken", legt de Fransman uit in een interview met het Amerikaanse Motorsport. "Er zit bovendien nog meer in de pijplijn dat Daniel nog niet gezien heeft. Ik ken de cijfers, maar het probleem is dat het alleen cijfers zijn. We hebben Daniel in het verleden veel beloofd dat er soms niet uitgekomen is. Dus je moet voorzichtig zijn met beloftes."

"Daniel heeft de laatste maanden flinke progressie geboekt", aldus Abiteboul. "Hij heeft meer vertrouwen in het team en in de auto. De relatie met zijn race-engineer is erg sterk. Dat betaalt zich uit. We hebben hieruit geleerd dat als je van coureur wisselt, dat je eerst een stap terug zet voordat je er twee vooruit kunt zetten. Dat zien we dit jaar en daarom willen we stabiliteit creëren. Het eerste jaar is een investering en daarom willen we in de toekomst langer met onze coureurs werken om grotere stappen vooruit te zetten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS