Formule 1

De baas van Alpine F1 spreekt van belangrijke mijlpaal: "Met trots de eerste F1-auto van het Alpine F1 Team"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 maart 2021 16:58 • Print artikel

De deelnemende F1-auto voor dit jaar, de A521, is uitgevoerd in een uitmonstering van blauw, wit en rood die direct in het oog springt en symbool staat voor erfgoed en afstamming in de autosport. De auto wordt aangedreven door de Renault E-Tech 20B 1,6-liter V6 motor die in Viry-Châtillon is ontwikkeld, waarmee 45 jaar onafgebroken aanwezigheid in de Formule 1 voor de Franse autofabrikant wordt bekroond. Het team staat onder leiding van een nieuw trio: Alpine CEO Laurent Rossi, Executive Director Marcin Budkowski en racedirecteur Davide Brio. De technische teams in Enstone en Viry staan op hun beurt onder leiding van respectievelijk Pat Fry, technisch directeur van het chassis, en Rémi Taffin, technisch directeur van de motor.

Alpine F1 A521

De A521 is een doorontwikkeling van de R.S.20 waarmee in het vorige F1-seizoen werd deelgenomen. In lijn met de afspraken over de reglementswijzigingen, waarover vorig jaar overeenstemming is bereikt als antwoord op de coronapandemie, zijn de belangrijkste onderdelen van de A521 overgenomen uit het afgelopen seizoen. Toch is elk niet gehomologeerd onderdeel nieuw ontwikkeld en verbeterd, met name aan de achterkant van de auto, waar door de FIA aanvullende eisen met betrekking tot aerodynamische reglementen zijn opgelegd.

De eerste mededinger van het Alpine F1 Team wordt toevertrouwd aan de coureurs Esteban Ocon en Fernando Alonso. Fernando keert na twee jaar afwezigheid terug in de Formule 1, in een hereniging met het team waarmee hij in 2005 en 2006 wereldkampioen werd. Esteban – die begint aan zijn tweede seizoen bij het team – kan terugkijken op een sterk seizoen in 2020 waarin de 24-jarige zijn eerste podiumpunten in de Formule 1 behaalde in de Grand Prix van Shakir. Dit wordt zijn vierde volledige seizoen in de Formule 1 sinds zijn debuut in augustus 2016.

Laurent Rossi: “Vandaag presenteren we met trots de eerste Formule 1-auto van het Alpine F1 Team, die deelneemt aan het kampioenschap van 2021. Dit is een belangrijke mijlpaal voor Alpine, want hiermee positioneert het merk zich in de voorhoede van de innovatie van Groupe Renault. Alpine voelt zich van nature thuis bij de hoge vereisten, prestige en prestaties in de Formule 1. We kijken enorm uit naar het debuut van de A521 die wordt bestuurd door Esteban Ocon en tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso. Onze doelstelling voor dit jaar is helder. We willen het momentum van vorig jaar vasthouden en het gevecht voor podiumplaatsen aangaan. In onze langetermijnvisie is de naam Alpine weer op de hoogste trede van het Formule 1-podium te zien. Autosport zit in ons DNA en nu wordt het tijd dat we in de kleuren van Alpine racen en meedingen in de koningsklasse van de autosport.”Ben jij al gratis lid van het RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS