Formule 1

De aanvalslust van Max Verstappen niet tegen elke prijs: "Niet de beste plek om je auto erlangs te gooien"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 oktober 2020 07:14 • Print artikel

Max Verstappen heeft zich met zijn Red Bull RB16 als derde gekwalificeerd voor de F1 Grand Prix van Portugal. Verstappen kwam tijdens de kwalificatie in Portimão tot een 1:16.904 als snelste tijd, waarmee Max een plek op de tweede startrij veroverde. "Mijn ronde in Q3 was best prima, maar het is gewoon erg lastig om de voor- en achterbanden te laten samenwerken", zei Verstappen. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton behaalde zijn 97e pole positie en hield Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas een fractie achter zich. Het Mercedes-duo zal de race zondag samen met Charles Leclerc (P4) op de gele mediums starten, aangezien zij hun snelste tijd van Q2 op het gele rubber hebben laten noteren.

Max Verstappen Formule 1 Red Bull Racing

“Het is met het nieuwe asfalt lastig om de banden goed te laten werken. Soms gaat dat goed, soms weer niet. Mijn ronde in Q3 was best prima, maar het is gewoon erg lastig om de voor- en achterbanden te laten samenwerken", legde Max Verstappen uit. "Dat komt omdat deze iets te hard zijn, maar dat is natuurlijk voor de veiligheid gedaan, omdat men hier nog geen ervaring heeft. Het ligt ook aan het nieuwe asfalt, waar nog niet veel op gereden is en daarom nog glad is. Het is echt een topcircuit, een van mijn favorieten, maar het is jammer dat je dan niet echt kan trappen omdat de banden er niet zijn en de grip er niet helemaal is.”

Verstappen gaat vol goede hoop de race in, op een baan waar hij van geniet om op te racen. De Aston Martin Red Bull Racing-coureur, die het goed naar zijn zin heeft op het Autódromo Internacional do Algarve, ziet kansen, maar niet tegen elke prijs. “De eerste bocht is niet de beste plek om je auto erlangs te gooien. De start wordt belangrijk, maar we hebben daarna weinig informatie over hoe de banden het gaan uithouden. Dat voelen we gedurende de race aan, en dan zien we wat er gaat gebeuren. We zitten niet ver achter de Mercedessen, dus er is nog van alles mogelijk. Hopelijk kunnen we in de buurt blijven.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS