Formule 1

De aanhouder wint: Nico Hulkenberg rijdt eerste meters in Haas VF22: "Ik heb een plan en ik weet wat ik moet doen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 november 2022 05:04 • Print artikel

Nico Hulkenberg maakte tijdens de Pirelli-bandentest zijn eerste meters voor het team van Haas. De Duitser keert volgend jaar terug op de grid en genoot er met volle teugen van.

Nico Hulkenberg

Nico Hulkenberg is back. Het team van Haas maakte afgelopen weekend bekend dat de ervaren Duitser volgend seizoen een vast zitje krijgt bij het team. Voor Hulkenberg is dat alweer eventjes geleden. Eind 2019 werd hij bij Renault de deur gewezen. In 2020 en 2022 reed hij enkele races bij Racing Point/Aston Martin vanwege corona gevallen onder coureurs, maar los daarvan bleef het lang stil rondom de ervaren coureur.

De afgelopen maanden viel de naam van Hulkenberg steeds vaker dan het ging over het team van Haas. De prestaties van Mick Schumacher waren niet bepaald denderend. Lang was er niets bekend, maar afgelopen weekend kwam Haas dan eindelijk met het hoge woord. Mick out – Hulk in, zo snel als dat Hulkenberg kan schakelen, zat hij op dinsdag in de Haas VF22 in Abu Dhabi.

“Het was een goede werkdag, goede runs gereden, veel indrukken opgedaan en veel gegevens verzameld – dat was het doel. We hebben ons programma succesvol doorlopen. Er zijn veel dingen om door te nemen, te verwerken en te analyseren, nu en in de komende weken met het team. Het ging over het leren van de banden voor 2023, het leren van hun kenmerken en met deze testdagen heb je wat meer tijd om dingen te proberen. Ik ben tevreden en blij met de dag. Tegen het einde van de dag was er een beetje menselijke degradatie, maar ik ging er beter mee om dan verwacht om eerlijk te zijn - dus dat is goed. Er is nu drie maanden keiharde voorbereiding om klaar te zijn, ik heb een plan en ik weet wat ik moet doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS