Autosport NL • Porsche GT3 Cup

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en Dylan Derdaele, Michelin banden en de Carrera Cup France...

Uitgegeven door Peter Vader • 2 oktober 2022 12:20

Het vierde seizoen van de Porsche Challenge Benelux bevestigde de groei van de snelste merkencup uit de Benelux met zeer goed gevulde deelnemersvelden doorheen het volledige seizoen en een strijd tot de laatste wedstrijd van het seizoen. Dat vierde seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge, dat begin mei op het ‘mooiste circuit ter wereld’ tijdens het bezoek van het FIA WEC aan de Belgische Ardennen van start ging, werd eind oktober van dat jaar in Zuid-Frankrijk afgesloten, meer bepaald op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet. Met een zeer sterke prestatie veroverde Dylan Derdaele, ondersteund door het Porsche Centre Antwerpen, in het zonnige zuiden de titel 2016 in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Hij haalde het voor Roger Grouwels, de winnaar in de categorie Gentlemen.

Porsche_Derdaele

2016 lag in het verlengde van de eerste drie seizoenen, met voor het tweede opeenvolgende seizoen meetings met twee sprintwedstrijden van 30 minuten. De editie 2016 werd er ook één met twee ingrijpende veranderingen. In 2016 stapte de Porsche GT3 Challenge Cup Benelux over op een samenwerking met de Franse bandenfabrikant Michelin, die in Europa toen ook al talloze andere Porsche-cups ondersteunde en dat vandaag nog steeds doet. De organisatoren van de Porsche GT3 Challenge Cup Benelux zagen de overstap als een garantie voor betrouwbaarheid en prestaties.

De tweede grote nieuwigheid voor het seizoen 2016 was de samenwerking tussen de Porsche GT3 Challenge Cup Benelux en de Porsche Carrera Cup France. Vier van de zes wedstrijden op de kalender van beide competities zouden gezamenlijk betwist worden. Die kalender bracht de deelnemers tweemaal naar Spa—Francorchamps, gevolgd door een meeting op Zandvoort, de kleine omloop van Le Mans, weer Zandvoort en een finale op Paul Ricard.

Porsche_start_Spa_2022

“Ik ben er stilaan in gegroeid”
De titel was dus voor Dylan Derdaele, toen 24, met de steun van Porsche Centre Antwerpen en in de kleuren van Belgium Racing. “Ik racete al wel even met Porsche, niet alleen in de Porsche GT3 Challenge Cup Benelux, maar ook in diverse GT-kampioenschappen en ik had er zelfs al enkele races in de Porsche Supercup opzitten”, blikt de toenmalige kampioen terug. “In 2013 had ik kennis gemaakt met de nieuwe competitie en eigenlijk had ik er al snel een boon voor. Ik ben er stilaan in gegroeid en 2016 was eigenlijk het eerste seizoen dat ik me echt klaar voelde om de titel te kunnen behalen. Het was wat mij betreft het sterkste jaar van de competitie tot dan toe en de titel werd me zeker niet op een presenteerblaadje aangeboden. Zo’n merkencompetitie is op zich al een apart gegeven, want je start met een twintigtal identieke wagens, waardoor het echt op details aankomt. Bovendien was het een seizoen met heel wat jonge rijders en enkele sterke routiniers en dat maakte dat ik best wel trots op die titel was.”

Dylan Derdaele is Porsche zowat heel zijn carrière trouw gebleven en hij behaalde in 2021 zijn tweede titel, naast vier zeges met het merk in de 24 uur van Zolder. Ook in 2022 zien we Dylan Derdaele uiteraard weer in de Porsche Carrera Cup Benelux en dat nog steeds met zijn familieteam, Belgium Racing.

Porsche_rijtje_op_Spa

Porsche logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS