Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

De Polestar Precept, een visie op de toekomst van het merk op het gebied van duurzaamheid, digitale technologie en design

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 1 oktober 2020 12:01 • Print artikel

In 2020 onthulde Polestar de Precept, een visie op de toekomst van het merk als het gaat om duurzaamheid, digitale technologie en design. In de toekomst zal de Polestar 3, een volledig elektrische performance SUV, worden toegevoegd aan het portfolio. Polestar is het onafhankelijke, elektrische performance automerk dat is opgericht door Volvo Cars en Geely Holding. Polestar bevestigt dat de Precept in productie wordt genomen. De Polestar Precept, die eerder dit jaar werd onthuld, is een manifest van de toekomstvisie van het merk en is meer een ‘commitment car’ dan een concept car.

2020 Polestar


Polestar profiteert van de technologische en technische synergieën met Volvo Cars en benut aanzienlijke schaalvoordelen als gevolg daarvan. Dit faciliteert het succesvol ontwerpen, ontwikkelen en produceren van elektrische auto’s onder een aparte merknaam.

Polestar lanceerde in 2017 de Polestar 1, een op kleine schaal geproduceerde Electric Performance Hybrid met 609 pk, 1.000 Nm en een elektrisch bereik van 124 km (WLTP) – het grootste bereik onder hybride auto’s. In 2019 is de Polestar 2 onthuld, de eerste volledig elektrische premium auto van het merk die in een grotere oplage wordt geproduceerd. Deze elektrische performance-fastback werd midden 2020 op verschillende markten geïntroduceerd en heeft in zijn eerste productiejaar 300kW, 660 Nm, vierwielaandrijving, een 78 kWh sterke accu en een range van 470 km (WLTP).


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS