Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

De IMSA-Acura Grand Prix of Long Beach: wordt het Felipe Nasr of Renger van der Zande?

Uitgegeven door Peter Vader • 25 september 2021 08:24 • Print artikel

Dit weekend wordt de Acura Grand Prix of Long Beach verreden, onderdeel van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Onze landgenoot Renger van der Zande maakt hierin al jaren furore, hij won samen met Fernando Alonso de 24 Uur van Daytona, en rijdt dit jaar weer in de witte Cadillac met de Deen Jan Magnussen. De kwalificatie in Long Beach verliep weer uitstekend! In de openingsfase was er een Cadillac 1-2, in de tweede training was er een Cadillac 1-2-3, en het verhaal van de dag veranderde niet tijdens de kwalificatie, want Felipe Nasr scoorde de pole voor de IMSA WeatherTech Sportscar Championship-race op Long Beach in de Nr31 Whelen Engineering Cadillac DPi-VR met een tijd van 1m11.620s.

Renger van der Zande IMSA Cadillc

Kevin Magnussen, die de auto deelt met Renger van der Zande, werd tweede in de Nr01 Cadillac Chip Ganassi Racing DPi-V.R. na het realiseren van een tijd van 1m11.724s. Loic Duval rondde de top drie van Cadillac af met een tijd van 1m11,827s. De twee Acura ARX-05c-inschrijvingen van Meyer Shank Racing en Wayne Taylor Racing eindigde de sessie als vierde en vijfde met de Nr60 Acura en Dane Cameron die Filipe Albuquerque versloegen in de Nr10 Acura.

Oliver Jarvis in de Mazda RT-24P Nr55 veroorzaakte een rode vlag in de laatste minuten van de sessie, nadat hij in bocht 9 met zijn neus in de bandenstapel was gecrasht. Er was minimale schade aan de auto, maar Jarvis kon er niet uit komen, de banden hielden hem tegen. Zijn Nr55 Mazda zal als laatste starten in DPi.

Zonder serieus drama is het moeilijk om zondag niet een overwinning van Cadillac voor te stellen. Cameron lag +0,820s achter de pole-tijd van Nasr en het gat van Duval op de derde plaats naar de Acura's op de vierde en vijfde plaats was meer dan zes tienden van een seconde. Het blijft de vraag: welke Cadillac gaat het worden? Renger van der Zande of Felipe Nasr?

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS