Formule 1

De Formule 1 in Zandvoort is een economische boost voor de regio! De cijfers!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 december 2022 11:03 • Print artikel

De eerste twee edities van de Dutch F1 Grand Prix, na de terugkeer van de F1 naar Nederland, worden gezien als een groot sportief met de zeges van Max Verstappen, alsmede een organisatorisch succes. Maar ook maatschappelijk en economisch heeft de Dutch Grand Prix de regio een enorme impuls gegeven en in het bijzonder Zandvoort weer wereldwijd weer op de kaart gezet.

#DutchGP #F1

De Grand Prix van Nederland heeft in 2021 geleid tot 22,3 miljoen euro aan extra uitgaven in Zandvoort en 44,5 miljoen euro aan extra uitgaven in de Metropoolregio Amsterdam (inclusief Zandvoort). Extra bestedingen zijn de totale bestedingen minus het bedrag dat bezoekers of organisatoren sowieso in die periode in de regio zouden besteden.

De verwachting is dat voor 2022, met 30% meer bezoekers, dat de totale economische impact van de Dutch Grand Prix in 2022 in de Metropoolregio Amsterdam tussen de Ä65 en Ä70 miljoen ligt.

Uit recent onderzoek over de 2022 editie van FOM onder bewoners blijkt dat 98% hoopt dat de F1 in Zandvoort blijf en 98% is trots op het feit dat de F1 in Zandvoort georganiseerd wordt. 93% is van mening dat de F1 in Zandvoort een positieve impact heeft op de gemeenschap en het dorp neerzet als een aantrekkelijke bestemming. Maar liefst 80% van de bezoekers van de race zegt terug te willen komen voor de Grand Prix in Zandvoort in de toekomst.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS