Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

De FIA ​​World Touring Car Cup-races op de Nürburgring werden afgelast om veiligheidsredenen

Uitgegeven door Peter Vader • 28 mei 2022 11:58 • Print artikel

Race 1 en Race 2 van WTCR Race of Germany, gepland als ronde drie en vier van de WTCR - FIA World Touring Car Cup 2022, hebben om veiligheidsredenen niet plaatsgevonden. De beslissing werd genomen na overleg met vertegenwoordigers van de FIA Sportieve en Technische afdelingen en de officiële bandenleverancier Goodyear Racing. Goodyear Racing bevestigde dat het niet kon garanderen dat de banden voor dit evenement zouden presteren zoals bedoeld. Verder bevestigde Goodyear Racing dat het in dit stadium geen afdoende redenen kon geven voor de bandenproblemen die zich tijdens eerdere circuitactiviteiten hebben voorgedaan, totdat een uitputtend proces van gegevensanalyse heeft plaatsgevonden. Dit proces is aan de gang.

Cyan_Racing_in_pits

Veiligheid blijft van het allergrootste belang
Veiligheid blijft van het allergrootste belang, omdat diezelfde veiligheid niet gegarandeerd kon worden werd de race afgelast. Te zijner tijd zal worden besloten of de twee races worden verplaatst als onderdeel van een ander evenement later in het seizoen. De FIA- en WTCR-promotor Discovery Sports Events begrijpt de teleurstelling die de annulering van de twee races heeft veroorzaakt, vooral voor de duizenden fans die aanwezig zijn op de Nürburgring, maar veiligheid staat altijd voorop.

Officiele verklaring Goodyear
Een verklaring van Goodyear Racing luidt: “Tijdens de kwalificatie en de vrije trainingen voor de FIA WTCR Race of Germany op de Nürburgring Nordschleife hebben een aantal teams bandenschade gemeld. Tijdens de verschillende sessies werden er banden uit verschillende productiebatches gebruikt. Er was geen verschil in de prestaties of duurzaamheid tussen de batches.”

“Na de bandencondities die we tijdens de verschillende sessies deze week hebben ervaren, hebben we een voorlopige traceerbaarheidsbeoordeling van de gerapporteerde productiebatches uitgevoerd. De analyse tot nu toe, samen met de inspectie van geretourneerde banden, heeft geen fabricageproblemen met de specificatie aan het licht gebracht. Verdere analyse van de gerapporteerde omstandigheden in samenwerking met de teams is nodig voordat we verder gebruik van deze specificatie in het huidige FIA WTCR-raceformaat kunnen aanbevelen. We verzamelen alle banden voor verdere analyse.”

“Veiligheid is onze eerste overweging en we begrijpen hoe belangrijk het is om coureurs het vertrouwen te geven dat ze nodig hebben om te presteren op een circuit met de specifieke eisen van de Nürburgring Nordschleife. We zijn vastbesloten om een volledige technische analyse van het product en het bandengebruik uit te voeren op basis van de raceomstandigheden met het oog op de toekomstige FIA WTCR-race-evenementen van het seizoen".

Lynk & Co Cyan Racing respecteert beslissing
Lynk & Co Cyan Racing had een poleposition voor één van de geplande races, maar respecteert de beslissing, aangezien veiligheid prioriteit nummer één is. Verschillende WTCR-teams meldden bandenproblemen tijdens de oefen- en kwalificatiesessies op de Nürburgring, waaronder alle vijf Lynk & Co Cyan Racing-coureurs.

Cyan_Racing_karoussel_Nordschleife

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS