Formule 1

De AT03 van AlphaTauri doorstaat FIA-crashtest in aanloop 2022 seizoen

Uitgegeven door B Kaligis • 13 januari 2022 11:11 • Print artikel

De nieuwe AlphaTauri heeft de FIA-crashtest weten te doorstaan, dat laat het Italiaanse team weten op hun sociale media. Onder andere Ferrari en Haas hebben ook al laten weten door deze technische keuring te zijn gekomen.

F1

Elk team moet deze test doorstaan voor aanvang van het seizoen. Tijdens deze test moet de FIA een aantal testen afnemen om zodoende de veiligheid van het chassis te kunnen waarborgen. De Italianen schrijven dat: “De eerste stap voor de ATO3 is gezet.” Verder schrijven ze dat er nog veel aan de gang is in de fabriek in Faenza, maar dat ze de FIA testen wel hebben doorstaan.

Afgelopen seizoen beleefde het Italiaanse team dat vroeger bekend stond als Minardi en Toro Rosso het sterkste seizoen uit hun geschiedenis. Of de nieuwe AT03 deze prestaties zal gaan verbeteren is nog een raadsel. Op zaterdag 19 maart is de eerste kwalificatie in Bahrein en zullen we de ware snelheid zien van de auto die bestuurd zal worden door Fransman Pierre Gasly en de jonge Japanner Yuki Tsunoda.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS