Formule 1

De grootste nachtmerrie in de Formule 1 van 2014

Mercedes-baas Toto Wolff zegt dat hij zich zorgen maakt over een 'nachtmerrie met een technisch probleem' bij Lewis Hamilton waardoor hij het F1-wereldkampioenschap in Abu Dhabi zou verliezen. De Brit leidt de titelstrijd met 17 punten voorsprong op zijn teamgenoot Nico Rosberg. Op het Yas Marina Circuit zijn nog 50 punten te behalen. De Mercedes heeft al meerdere malen laten zien dit seizoen dat de auto niet geheel betrouwbaar is en de Oostenrijker is bang dat onbetrouwbaarheid scherprechter gaat zijn.


De teammanager laat weten tegenover ESPN F1: "Het is duidelijk dat pech bij Lewis een nachtmerrie is. We willen een eerlijk gevecht en niet doordat een van de twee pech krijgt. Als er een DNF is, door een technisch probleem, is dat een grote schaduw over het kampioenschap. Ik wil een rechtvaardig gevecht tussen de twee tijdens de laatste race."

Ondanks dat Toto Wolff tegen de dubbele punten is, denkt hij niet dat dit kampioenschap de boeken in gaat vanwege zijn controversiële format. Zelfs al bepaalt het wie er met de titel vandoor gaat: "Je kunt zeggen 'regels zijn regels' en we weten wat de regels zijn. Wanneer je verliest, omdat je niet genoeg punten heb, dan gaat het de geschiedenis in dat je gewonnen of verloren hebt op punten. De regels zijn hoe ze zijn en wie de meeste punten scoort is de wereldkampioen."

"Je moet pragmatisch zijn. Ook al hebben sommige van ons een ander gevoel als het aankomt op de situatie, het is wat het is. Wie ook wint in het kampioenschap, heeft zijn naam in de recordboeken en dat is het."

De Oostenrijker laat weten dat het hem niet uitmaakt wie de titel wint, als ze het maar in een eerlijk gevecht doen: "Ik geef om beide rijders op een gelijkwaardige manier. Ze zijn beiden fantastisch voor ons merk, omdat ze verschillende persoonlijkheden en fantastische coureurs zijn. Dus maak het niet uit wie er wereldkampioen wordt."