Formule 1

De Kimi Antonelli-theorie die het vertrek van Max Verstappen uit Red Bull zou kunnen veroorzaken

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 juni 2024 17:14

De mogelijke komst van Kimi Antonelli naar Mercedes zou volgens Ted Kravitz een grote rol kunnen spelen in de beslissing van Max Verstappen voor 2025. Verstappen staat nog tot 2028 onder contract bij Red Bull, maar er wordt gespeculeerd dat hij het komende jaar of de komende twee jaar naar Mercedes zou kunnen overstappen.

Kimi Antonelli Mercedes Grand Prix F1


In de Sky F1-podcast voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje zei Ted Kravitz: "Checo Pérez is er en Max kan vertrekken als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Een van die voorwaarden is dat hij daar gewoon zin in heeft, de andere voorwaarde is wat er gebeurt met Helmut Marko - als hij gaat, dan kan Max gaan."

"Het is hetzelfde soort contract dat Sebastian Vettel had bij Red Bull waardoor hij naar Ferrari kon gaan, het is min of meer hetzelfde met uitstapclausules die Max Verstappen heeft."

"Het enige waar Max zich zorgen over moet maken is of hij vroeg zijn billen in dat stoeltje moet krijgen, zolang Toto Wolff nog niet heeft besloten of Kimi Antonelli dat stoeltje gaat innemen."

"Maar, als Max nog steeds denkt dat hij in 2025 voor Red Bull Racing kan racen en Max geen zorgen heeft over 2026, dat hij dan sowieso door kan gaan tot het einde van zijn contract, of als hij denkt dat er een systeem of mechanisme is waarmee hij een van de Mercedes-coureurs kan vervangen - als hij er in 2026 nog steeds voor kiest om daarheen te gaan - dan neem ik aan dat hij in 2025 bij RBR kan blijven."

"Maar dat is iets waarover hij moet nadenken en iets wat we de rest van het seizoen nog niet weten. Er zitten veel gissingen en hypotheses in, maar we kunnen min of meer zeggen dat het volgend jaar Verstappen en Pérez zullen zijn voor Red Bull. Ik ben er 99 procent zeker van."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS