Formule 1

De GP van Spanje was opnieuw een desillusie voor Ferrari; de euforie van Monaco is definitief voorbij...

Uitgegeven door Peter Vader • 24 juni 2024 09:00

Ferrari loopt weer te tobben. Nota bene op het circuit waar iedereen altijd snel is, ging het afgelopen zondag niet goed. Het F1-wereldkampioenschap dat na de GP van Monaco een serieuze optie leek, is sinds gisteren een illusie. In Montreal ging het na Monaco al niet lekker, met beide auto’s die moesten opgeven. En afgelopen zondag tijdens de GP van Spanje ging het evenmin van een leien dakje met een (te) fel gevecht van teamgenoten Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Ferrari F1 GP Spanje actie

Het draait om de updates
Waar gaat het om? Het gaat om de updates. “Tot het einde van het wereldkampioenschap zal de strijd gebaseerd zijn op upgrades”, waren de woorden van Vasseur aan de vooravond van de Spaanse GP. De langverwachte updates waardoor Ferrari bij elke race voor de overwinning zou gaan vechten. Maar helaas, de praktijk bleek in Spanje anders. “Een update komt niet altijd overeen met een stap vooruit”, rechtvaardigde de Ferrari-teambaas zichzelf na de nederlaag in Spanje.

Niet overtuigd...
En ook over het komende Oostenrijk is Vasseur nog niet overtuigd dat het verbeterd is. “Het wordt een overgangsweekend, slechts 60 minuten vrije training voor verdere vergelijkende tests en dan meteen de sprintkwalificatie. We zullen ons op de Red Bull Ring simpelweg moeten aanpassen aan de externe omstandigheden, omdat het met de temperatuurschommelingen nog een hele beproeving zou kunnen zijn.”

Voor 2024 geldt: nu of nooit!
Fans hoeven alleen maar te wachten tot het volgende updatepakket op Silverstone arriveert. Bij verdere mislukkingen zal Vasseur opnieuw niet kunnen zeggen dat hij tevreden is met het werk dat in de fabriek is verricht en dat hij positief is over de ingeslagen richting. Wil Ferrari in 2024 nog meestrijden om de titel, dan geldt nu: Forza Ferrari!Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS