Formule 1

Davide Brivio nieuwe directeur bij Alpine F1

Uitgegeven door Pascal Wekema • 17 januari 2021 13:30 • Print artikel

Het Alpine F1 Team heeft aangekondigd dat Davide Brivio is aangesteld als racedirecteur voor het komende seizoen, na het vertrek van Cyril Abiteboul bij het team. Hij zal rapporteren aan Laurent Rossi, de CEO van Alpine. De uitvoerend directeur, Marcin Budkowski zal naar verwachting binnen afzienbare tijd de positie van Abiteboul als teambaas van Fernando Alonso en Esteban Ocon innemen.

Alpine F1

"We kijken ernaar uit om Davide te verwelkomen bij het begin van de volgende fase van onze Formule 1 reis", aldus de verklaring van het team eraan toevoegend dat Brivio, "het team zal versterken richting 2021".


Brivio is vooral bekend van zijn rol bij de terugkeer van het team van Suzuki in de MotoGP wat resulteerde in de eerste titel in 20 jaar voor Joan Mir.

Moeilijke beslissing
brivio kondigde eerder deze maand zijn vertrek aan. "Een nieuwe professionele uitdaging kwam op mijn pad en die besloot ik aan te gaan. Het was een moeilijke beslissing."

Valentino Rossi
Voordat Brivio bij Suzuki aan de slag ging, had hij de leiding over het team van Yamaha waar hij een belangrijke rol speelde in het contracteren van Valentino Rossi.

Luca de Meo
Er wordt gedacht dat Luca de Meo achter het aantrekken van Brivio zit. Hij en Brivio kennen elkaar uit het verleden bij het team van Yamaha waar de Meo optrad als hoofdsponsor. "We moeten de commandostructuur binnen het team vereenvoudigen en verschillende verantwoordelijken hebben op verschillende plekken binnen het team", zei De Meo onlangs.

Naast een nieuwe naam komt het team in een nieuwe livery aan de start van het 2021 seizoen en gaat de strijd aan met tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso en Esteban Ocon.Alpine F1

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS