Formule 1

David Coulthard zegt op de BBC dat Sergio Perez een 'software update' nodig heeft om Max Verstappen te kunnen verslaan!

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 januari 2023 08:02

Sergio Perez zit dit jaar wederom naast Max Verstappen in de Red Bull. De Mexicaan gaat een poging doen om met zijn teamgenoot mee te doen om de wereldtitel. Toch moet de Mexicaanse F1-coureur zich zelf veranderen, om daadwerkelijk het gevecht aan te kunnen gaan zo denkt David Coulthard.

Max Verstappen World Champion


“Checo gaat zien dat hij een echte reservecoureur is”, aldus David Coulthard tegenover de BBC. “Voor Checo moet het moeilijk zijn om te zien hoeveel zeges Max behaalde en hoeveel hij er had. Het is niet dat hij een paar bochten moet polijsten. Het is compleet zichzelf opnieuw uitvinden, een 'software update'. Wanneer je dezelfde ingrediënten gebruikt voor de taart, dan krijg je dezelfde taart. Je moet veranderen, wanneer je iets anders wilt. Hij heeft toegang tot de data van een wereldkampioen. Hij kan zien waar hij sneller moet zijn, waar hij langzamer is. Checo gaat op sommige gebieden sneller zijn. Het is gewoon dat Max veel vaker alles samenbrengt, dan niet. Alle kennis is aanwezig voor Checo om zijn prestaties op te krikken. Als hij dat doet dan kan hij zijn hand op het wereldkampioenschap leggen. Als hij dat niet doet, dan is hij weer een coureur, die net als ik, een paar Grands Prix heeft gewonnen.”

De Schot haalt zijn ervaringen aan met Mika Häkkinen en Kimi Raikkonen bij McLaren. “Ik heb in zo’n situatie als Sergio gezeten, waar ik het opnam tegen Mika en Kimi, je moet geen steen omgekeerd laten”, aldus de voormalig F1-coureur. “Je moet psychologische training doen, maar de enige manier om je te verbeteren is de kwalificatiesnelheid in de auto of in de simulator. In de negen jaar dat ik bij McLaren zat, deed ik elke test en mistte nooit een race, zelfs als ik mij verschrikkelijk voelde, zelfs als ik ziek werd na het testen, omdat ik wist dat op het moment dat je een testcoureur in de auto laat stappen, het een kans is om te tonen hoe goed hij is. Als je hem niet in de auto laat, kan hij de hele dag praten. Je moet je territorium verdedigen.”







Meer Footage van de Formule 1

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS