Formule 1

David Coulthard tipt Charles Leclerc als toekomstig kampioen: "Max Verstappen maakte die fouten ook"

Uitgegeven door Bart • 9 augustus 2022 10:02 • Print artikel

David Coulthard verwacht dat Max Verstappen het de komende jaren flink lastig zal krijgen met Charles Leclerc. Nu de Monegask over een snelle Ferrari beschikt, komen zijn kwaliteiten volgens de Schot bovendrijven. Leclerc moet er alleen voor zorgen dat hij de fouten uit zijn systeem weet te krijgen.

Verstappen Leclerc


Na zijn crash in leidende positie in Frankrijk was Leclerc zeer kritisch op zichzelf. Dat verbaasde Coulthard niet, zo geeft hij aan bij het Britse Channel 4. "Zo zit Charles in elkaar. Dat heeft hij in de Formule 1 altijd zo gedaan. Kijk maar naar Azerbeidzjan 2019. In de kwalificatie parkeerde hij zijn Ferrari in de muur. Toen zei hij over de boordradio 'ik ben zo stom, ik ben zo stom'. Maar Charles is niet stom, hij is een briljant snelle coureur."

Volgens Coulthard speelt er bij Leclerc ook een andere factor mee. "Hij wordt steeds meer volwassen, maar je moet niet vergeten dat hij onder immense druk staat. De grootste druk in de Formule 1, want hij rijdt voor Ferrari. Dat is meer dan een raceteam. Het is een eigen land met wereldwijde tifosi. Als hij die fouten niet meer maakt, zal hij zeker meedoen om de wereldtitel. Je moet niet vergeten dat Max Verstappen die fouten in het begin van zijn carrière ook maakte."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS