Formule 1

David Coulthard: "Lewis Hamilton is wel klaar met fans die zeggen dat hij bestolen is"

Uitgegeven door Bart • 26 januari 2022 04:19

Veel Lewis Hamilton-fans vinden nog altijd dat de Mercedes-coureur in Abu Dhabi is bestolen van zijn achtste wereldtitel. Door de gebeurtenissen rondom de late safety car kon Max Verstappen de wereldtitel voor zijn neus wegkapen. Volgens David Coulthard is Hamilton wel klaar met alle negativiteit en wil hij die race zo snel mogelijk vergeten.

Hamilton feliciteert Verstappen


Coulthard zegt in The Telegraph dat hij verwacht dat Hamilton, ondanks het pijnlijke verlies van de WK-titel aan Max Verstappen, gewoon aan de start van het nieuwe seizoen staat. "Lewis is wel klaar met alle verhalen van fans die zeggen 'je bent bestolen' of 'jij bent voor de fans de echte kampioen'. Lewis zal dat soort uitspraken graag willen ontwijken. De grote beslissing lag halverwege het jaar toen hij een nieuw tweejarig contract tekende. Ik denk niet dat Abu Dhabi daar invloed op heeft gehad."

"Natuurlijk had hij maar wat graag gewonnen. Lewis was erg emotioneel en dat zou iedereen onder die omstandigheden zijn geweest. Maar ik denk dat de shock harder aankwam bij Toto Wolff dan bij Lewis. Ik ben nooit in de buurt van de successen of de snelheid van Lewis gekomen, maar ik heb dezelfde emotionele curve. Het is snel klaar als het moment voorbij is. De euforie na succes daalt snel weer en de teleurstelling is ook snel na de race weer over."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS