Formule 1

David Coulthard: "George Russell gaat Lewis op pure snelheid niet verslaan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 september 2021 16:13 • Print artikel

George Russell stapt volgend jaar in de F1-bolide van Mercedes. Daar gaat hij het opnemen tegen één van de grootste coureurs aller tijden Lewis Hamilton. Volgens David Coulthard gaat de jonge Brit het lastig krijgen bij zijn nieuwe team en zal hij de wereldkampioen niet zo maar verslaan.

F1 2021 George Russell


“George Russell is snel, een aankomend talent en dat toonde hij al in de Mercedes in Bahrein", vertelt Coulthard aan Givemesport.com. "Ik wil niet respectloos naar Valtteri zijn, hij is ook snel en een racewinnaar, maar de sport draait om momentum. In iedere sport komt er een tijd dat talent een kans verdient. Ik twijfel er niet aan dat George niet gaat leveren."

In de Williams laat Russell zijn snelheid vooral op de zaterdagen zien. Toch denkt Coulthard niet dat Russell al goed genoeg is om zijn landgenoot te verslaan, maar hij kan de wereldkampioen wel evenaren. "George moet echt scherp zijn. Op pure snelheid gaat hij Lewis niet verslaan. Lewis is de snelste coureur van het afgelopen decennium, maar George heeft wel het talent om die snelheid te evenaren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS