Formule 1

Dave Robson: "Las Vegas past waarschijnlijk beter bij onze auto dan de circuits die we de laatste tijd bezocht hebben"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 16 november 2023 12:05

Dave Robson van Williams legt in een preview uit hoe het team gaat proberen de concurrentie te slim af te zijn in Las Vegas. Het worden volgens hem lastige omstandigheden op een lastig circuit in de woestijn in Nevada. Omdat de omstandigheden voor iedereen gelijk en onbekend zijn kan het zowaar een loterij om de WK-punten worden.

null

"Het circuit is lang en kent relatief weinig bochten met echte grip. Qua basiskenmerken ligt het tussen Spa en Monza. Omdat de sessies 's nachts plaatsvinden, zullen zowel de baan als de lucht koud zijn. Dit heeft invloed op de auto-instellingen op het gebied van motor en remkoeling, maar veel belangrijker nog. Het gedrag van de banden zal naar verwachting veranderen. Pirelli heeft de zachtste banden uit hun assortiment voor 2023 meegenomen, wat dezelfde is als die we in Monza hadden. We verwachten dat het genereren van temperatuur in de band zonder het bandoppervlak te beschadigen de sleutel zal zijn tot het genereren van goede grip. Hoe dit precies het beste kan worden bereikt, hangt af van het nieuwe asfalt en hoe het is verouderd sinds de aanleg ervan."

"Er is goede reden om te denken dat Las Vegas beter bij onze auto past dan de circuits die we onlangs hebben bezocht, maar de onbekendheid van een nieuw circuit, ongewoon koude omstandigheden en de complexiteit van het racen door de nacht zullen het speelveld gelijk maken. En dit geeft elk team de kans om beter te presteren dan de andere teams. We hebben geen enkele illusie dat dit een lastige test zal zijn voor het hele team en de coureurs. Hoewel we niet zelfgenoegzaam zullen zijn, weten we dat we onder deze omstandigheden wendbaar en effectief kunnen zijn."

"Dit weekend is een goede gelegenheid om onze voorsprong op AlphaTauri in het constructeurskampioenschap te vergroten en we zullen elke kans aangrijpen om precies dat te doen", zei Dave Robson, head of vehicle performance bij Williams in een verklaring van het team.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS