Formule 1

Daniil Kvyat nog niet in onderhandeling over contractverlenging: "Met goede resultaten sta je sterker"

Uitgegeven door Bart • 26 september 2020 18:52 • Print artikel

AlphaTauri heeft de line-up voor 2021 nog niet rond. Verwacht mag worden dat Monza-winnaar Pierre Gasly zeker mag blijven, maar over het tweede stoeltje bestaan veel speculaties. Daniil Kvyat is een optie, maar de Japanner Yuki Tsunoda klopt in de Formule 2 stevig op de deur. Motorleverancier Honda zou graag een Japanse coureur bij één van de twee teams zien. Kvyat maakt zich nog niet al te druk.

Daniil Kvyat


De 26-jarige Rus moet het dit seizoen afleggen tegen teamgenoot Gasly, maar wil de term pech niet gebruiken. "Pech is een negatieve insteek", aldus Kvyat in gesprek met Sport Express. "De omstandigheden zijn dit seizoen niet altijd in mijn voordeel geweest. Soms werkt het in jouw voordeel, soms zijn de omstandigheden tegen je, maar dit jaar is het wel heel vaak tegen me."

De contractbesprekingen tussen Kvyat en Helmut Marko zijn nog niet gestart. "Dat zal de komende maand wel gebeuren", aldus de Rus. "Ik maak me nog geen zorgen en begrijp hoe de situatie er voor staat. We zitten pas midden in het seizoen. Met goede resultaten sta je sterk in de onderhandelingen. Dat is het belangrijkste. De rest erom heen is minder belangrijk."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS