Formule 1

Daniil Kvyat knakt en ondertekent FIA-document, rijdt komend seizoen FIA WEC

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 februari 2023 10:30

Na de Russische inval in Oekraïne mochten Russische coureurs, die geen speciaal FIA-document tekenden, waarin ze verklaarden tegen de ‘speciale militaire operatie’ te zijn niet mochten deelnemen een FIA-evenementen. Voor Daniil Kvyat, die het document weigerde te tekenen, was het dus een jaar aan de zijlijn, nu tekende hij het document wel. Komend seizoen gaat de voormalig Red Bull-coureur rijden in het World Endurance Championship bij het team van Prema. De voormalig Formule 1-coureur vormt samen met Mirko Bortolotti en de Franse Dorine Pin een formatie in het lange afstandsracen.

Daniil Kvyat

Kvyat is geen kleine naam in de racerij, maar zijn carrière staat al enkele jaren op een laag pitje en hij verliet via de achterdeur de Formule 1. De Rus reed van 2014 tot en met 2017 in de Formule 1 bij Toro Rosso en Red Bull, in 2019 en 2020 reed hij wederom voor Toro Rosso en later AlphaTauri. Zijn contract werd niet verlengd en hij ging aan de slag als reservecoureur bij het team van Alpine.

In 2022 was het idee om in het WEC te gaan rijden bij het Russische team G-Drive, dit ging door de oorlog in Oekraïne vanzelfsprekend niet door.

Kvyat zocht zijn heil aan de andere kant van de plas en reed een handjevol NASCAR-wedstijden voor het Nederlandse team Hezeberg, zonder al te veel succes. Komend seizoen keert de Rus terug in het WEC en rijdt hij onder de neutrale vlag. “Ik kijk er erg naar uit om in 2023 deel uit te maken van Team Prema en deel te nemen aan het World Endurance Championship. Ik zal er alles aan doen om voor de overwinning te vechten”, zo vertelde de Rus op zijn sociale media.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS