Formule 1

Daniel Ricciardo ziet voordelen aan thuisrace in november: "We zijn dan sterker dan in maart"

Uitgegeven door Bart • 22 januari 2021 15:49

De Grand Prix van Australië is uitgesteld van maart naar november, maar ondertussen gaat begin februari de Australian Open wel door. Daniel Ricciardo is een tennisfan en denkt dat het template van het tennistoernooi een voordeel kan opleveren voor de Formule 1. De McLaren-coureur zou er maar wat van balen als de Australische race voor het tweede jaar op rij op het laatste moment afgelast zou worden.

Daniel Ricciardo


"Als de organisatie van de Australian Open goed gaat, is dat goed nieuws voor de Formule 1", aldus Ricciardo tegen het Australische The Age. "Het is een enorme uitdaging voor de stad Melbourne en ik heb daar veel respect voor. Voor de F1 is het niet realistisch om 14 dagen in quarantaine te gaan voor een evenement van vier dagen. Het tennistoernooi duurt voor sommigen twee weken, dus dan is die quarantainetijd nog wel te doen."

"Ik zou er enorm van balen als de race in Melbourne nog een keer zou worden afgelast als alles en iedereen al in Australië is. Vorig jaar was het al een grote teleurstelling, een tweede keer zou een schande zijn. Nu het verplaatst is naar november hebben we de kans er een geweldige evenement van te maken."

Een Australische race in november heeft volgens Ricciardo ook zo zijn voordelen. "Het wordt dan net zomer en dat is zeker geen slechte tijd van het jaar. Beginnen met een thuisrace heeft wel iets cools, maar later in het jaar komt ons nu zeker niet slecht uit. Het is nu nog speculeren hoe we er bij McLaren voor staan. We zullen moeten wennen aan de Mercedes-motor en ik zal moeten wennen bij een nieuw team. Ik ben ervan overtuigd dat we in november sterker zullen zijn dan in maart."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS