Formule 1

Daniel Ricciardo over tijd met Max Verstappen: “We wilden elkaars carrière beëindigen”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 april 2021 16:03 • Print artikel

Daniel Ricciardo zegt dat hij en Max Verstappen geen persoonlijke problemen hadden als teamgenoten, maar wel elkaars carrière wilden beëindigen. De twee reden drie seizoenen naast elkaar bij Red Bull, van 2016 tot en met 2018.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo Red Bull Racing


Hoewel ze buiten de baan een goede relatie leken te hebben, raakten de zaken verhit toen ze in 2018 in Bakoe crashten en elkaar elimineerden. Kort daarna besloot Ricciardo het team te verlaten, omdat hij vond dat ze de Nederlander bevoordeelden ten opzichte van hem.

De Aussie vindt dat ze nu hechtere vrienden zijn omdat ze die rivaliteit binnen het team niet meer hebben. "Ik denk dat het nu makkelijker is voor mij en Max om vrienden te zijn om twee redenen", vertelde hij aan squaremile.com.

"Ik denk dat de eerste reden is dat we duidelijk geen directe concurrentie hebben - we proberen niet om elkaars carrière te beëindigen!"

"Het tweede punt is dat sinds ik weg ben, hij verschillende teamgenoten heeft gehad, en dat zijn respect voor mij waarschijnlijk nog meer heeft vergroot. We hebben elkaar nooit gehaat, we wilden gewoon elkaars carrière beëindigen! Zo simpel is het."

Sinds het vertrek van Ricciardo heeft Red Bull moeite gehad om hem te vervangen. Pierre Gasly en Alex Albon presteerden allebei lang niet zo goed als hij in vergelijking met Verstappen.

De huidig McLaren-coureur vindt dat dit laat zien hoe sterk Red Bull was met hem in het stoeltje en hoewel hij gelooft dat ze dat al wisten, denkt hij niet dat buitenstaanders dat deden. "Ik geloof oprecht dat Red Bull wist wat ze hadden met mij en Max", zei hij.

"Ze wisten duidelijk dat we van de bovenste plank waren - en ja, misschien verwachtten ze dat ze een beetje zouden worstelen met wie het stoeltje na mij zou vullen. Ik weet het niet, maar ik zou zeggen dat diegenen buiten het team misschien onderschat hebben hoe Max en ik elkaar naar dat niveau pushten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS