Formule 1

Daniel Ricciardo na zijn inspanning in Abu Dhabi: "Dit geeft me een beetje meer voldoening dan..."

Uitgegeven door Peter Vader • 22 november 2022 05:02 • Print artikel

Het is een bijzonder seizoen geweest voor Daniel Ricciardo. De ooit als potentiŽle wereldkampioen gedoodverfde AustraliŽr heeft een frustrerend seizoen achter de rug met als dieptepunt zijn ontslag bij McLaren. Het is tijd om even bij zinnen te komen en daarom heeft Ricciardo uitgesloten dat hij volgend seizoen alle 24 Formule 1-races zal bijwonen als hij, zoals verwacht, een deal tekent om Red Bull-reservecoureur te worden na zijn vertrek bij McLaren. Red Bull-teambaas Christian Horner bevestigde tijdens de aan het einde van het seizoen eindigende Grand Prix van Abu Dhabi dat het contract alleen nog getekend moest worden en de AustraliŽr Ricciardo erkende dat dat zeer waarschijnlijk was dat het rond komt. ďIk kan geen 100% zeggen totdat de zaken zijn ondertekend en wat dan ook, maar het is zeker dat het nu het dichtst in de buurt komt van een definitieve overeenkomst. Daar kijk ik naar uit', zei de 33-jarige zondag tegen Sky Sports Television.

Daniel_Ricciardo_en_crew F1 McLaren

ďWat tijd voor mezelfĒ
"Als dat zo is, zal ik niet bij 24 races zijn", voegde hij eraan toe in een bericht van GrandPrix247. ďAnders kan ik net zo goed ergens op de grid staan. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik nog wat vrije tijd voor mezelf nodig heb en er even tussenuit wil. Ik zal er tot op zekere hoogte bij zijn en proberen betrokken te blijven. Volgend seizoen staat gepland voor een recordaantal van 24 Grands Prix, twee meer dan in 2022 nadat de Russische Grand Prix was afgelast.

Een beetje meer voldoening
Ricciardo, die naast de Britse Lando Norris wordt vervangen door rookie-landgenoot Oscar Piastri, startte als 13e en eindigde als negende in zijn laatste race voor McLaren onder de schijnwerpers van Yas Marina. "Ik ben opgelucht hoe het is geŽindigd", zei hij. "Ik kijk terug naar een week geleden en als dat de finale was geweest, zou dat zeker wat meer een zure smaak in mijn mond hebben achtergelaten." Ricciardo moest opgeven in BraziliŽ na een botsing in de eerste ronde met Kevin Magnussen van het Haas-team. "Om de zwart-wit geblokte vlag te zien, om in de punten te eindigen, om (Sebastian) Vettel de laatste 10 ronden of zo af te houden, dat was leuk. Ik heb het gevoel dat ik over de streep ben gekomen met op zijn minst een solide inspanning", zei hij. "Dat geeft me een beetje meer voldoening dan wat het voorheen was."

Daniel_Ricciardo_actie_zijkant F1 McLaren

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS