Formule 1

Daniel Ricciardo mikt 'al' in 2022 op titelgevecht: "Ik wil zeker mijn eigen naam op..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 april 2021 06:45 • Print artikel

Daniel Ricciardo hoopt dat hij zich volgend seizoen al in de titelstrijd kan mengen met zijn nieuwe McLaren-team. De AustraliŽr stapte voor het seizoen van 2021 over van het voormalige Renault en maakte een goede eerste indruk op zijn nieuwe bazen met een verdienstelijke P7 bij zijn debuut in een beschadigde MCL35M. Dat kwam door een vroeg contact met Pierre Gasly van AlphaTauri.

Daniel Ricciardo McLaren F1


Gezien het eerste optreden van McLaren in Bahrein, waar Ricciardo's teamgenoot Lando Norris een opvallende vierde plaats behaalde, lijkt het erop dat ze zich in 2021 op zijn minst dapper zullen verdedigen om de derde plaats in het constructeurskampioenschap vast te houden.

De voormalig teamgenoot van Max Verstappen heeft echter zijn zinnen gezet op een grotere prijs en denkt dat die zelfs al in 2022 een realistisch doel zou kunnen zijn, als de nieuwe reglementen in werking treden. "Het is duidelijk dat ik de laatste jaren wat heb rondgeschoven", zei Ricciardo in een interview met het officiŽle YouTube-kanaal van de Formule 1.

"Het is niet iets dat ik wil blijven doen of van plan ben te gaan doen. Het is stressvol en hard werken en ik heb het gevoel dat dit team al een heel mooie basis heeft gelegd. En als ik kan voortbouwen op wat ze nu al hebben en persoonlijk al mijn doelen hier kan bereiken, dan denk ik dat we voor een wereldtitel kunnen strijden. Hopelijk volgend jaar al."

Wat zijn belangrijkste doelen in 2021 betreft, hoopt Ricciardo op een aantal podiumplaatsen, maar hij wil ook het gevoel hebben dat hij het verschil heeft gemaakt bij een team dat momenteel elk jaar vooruitgang boekt. "Ik wil zeker mijn eigen naam op een aantal van de trofeeŽn in het MTC McLaren Technology Centre", zei hij.

"Dat is ťťn doel en ik wil ook echt kunnen terugkijken op het jaar wetende dat ik een verschil heb gemaakt binnen dit team. Het heeft iets geweldigs neergezet, vooral in de laatste 24 maanden, en ik wil echt het gevoel hebben dat ik daaraan heb bijgedragen en meeliften op de golf waar ze op zitten."

"Maar ik wil zelf ook wat gewicht in de schaal leggen en misschien zeggen: 'okť, dit team heeft weer een stap gezet door mijn inbreng, mijn drive en mijn vastberadenheid'."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS