Formule 1

Daniel Ricciardo krijgt de wind van voren; Alan Jones en Villeneuve waarderen geklaag niet: "Als Ricciardo miljoenen wil verdienen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 december 2020 11:15 • Print artikel

Daniel Ricciardo klaagde na de Grand Prix van Bahrein over de vele keren dat de beelden van het ongeval van Grosjean herhaaldelijk werden uitgezonden. Volgens de Australiër werd er met de emoties van de F1-coureurs gespeeld. Er zijn oud-coureurs die het totaal niet eens zijn met de coureur van Renault. “We hebben een arme oude Daniel Ricciardo die razend was over hoe ongevoelig en stupide het was om de herhalingen te laten zien, maar zonder het te negeren, is het een gevaarlijke sport”, zegt Alan Jones tegen World of Sports. “We willen allemaal een goede klapper zien zolang niemand gewond raakt. Die mogelijkheid wordt minder naarmate de veiligheid met grote sprongen toeneemt. Maar het is nog steeds een onveilige sport. En als Daniel, die doorzeurt over de herhalingen voor de herstart, zich er niet bewust is dat zoiets kan gebeuren, dan moet hij stoppen.”

Daniel_Ricciardo_new_helmet F1 Renault

Overigens staat de ex-wereldkampioen F1 niet alleen in zijn mening. Ook Jacques Villeneuve sluit zich aan bij de Australiër Alan Jones. “Ik ben het helemaal niet eens met Ricciardo”, zegt de Canadees tegen Sky Italia. “Als hij echt denkt dat ze deze beelden niet zouden uitzenden, moet hij maar een andere baan gaan zoeken. Hij zit in elk geval compleet fout. Ze zenden de beelden alleen uit, wanneer ze weten dat Grosjean oké is. Als Ricciardo miljoenen wil verdienen en een F1-coureur wil zijn, dan weet hij dat dit een onderdeel van het spelletje is.”

De voormalig Williams-coureur heeft ook een advies voor de kijkers die ook boos waren met het uitzenden van de beelden van de crash. “Niemand wordt gedwongen om Formule 1 te kijken”, vervolgt Villeneuve. “Het is een spektakel en dit is daar onderdeel van. Mensen willen dit zien, maar als Ricciardo ècht op die manier er over denkt, dan moet ook hij de TV uitzetten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS